Nieuws

Buurtdag in Haven: winnaar prijsvraag beste initiatief wordt bekendgemaakt

today20 november 2023 31

Achtergrond
share close

De initiatieven Havenidee en de Aanpakkers organiseren op zondag 26 november gezamenlijk de ‘Maak Wat Van Je Dorp-dag’ in de Sporthal in Almere Haven. Tijdens deze dag wordt de winnaar van de prijsvraag van de Aanpakkers bekendgemaakt. 

Initiatief ‘De Aanpakker’ helpt met het opzetten van initiatieven voor en door Havenaren. Een aantal bestaande bewonersinitiatieven, zoals het boodschappenhoekje, de Aquamarijn, Senior Live en het Voedselbos, werken hierin samen.

Niet-commerciële initiatieven maken tijdens de dag kans om een prijsvraag van de Aanpakkers te winnen. Kanshebbers komen in aanmerking voor een startbedrag en een ondersteuningstraject om hun idee te realiseren.

Tentoonstelling bewonersinitiatieven

Via het initiatief ‘Havenidee’ worden financiële middelen beschikbaar gesteld en kunnen er daardoor verschillende ideeën worden uitgevoerd. Van een buurt-sjoeltoernooi tot een groot Havenfeest en van bankjes bij de jeu de boules-baan tot Babylonische tuinen.

Tijdens de Maak Wat Van Je Dorp-dag zullen er verschillende activiteiten voor zowel jong als oud zijn. Er is een tentoonstelling met de ideeën die via Havenidee tot stand zijn gekomen en deelnemers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete initiatief.

Foto: Havenidee

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Storm Poly heeft 1,5 miljoen euro aan schade veroorzaakt

Het is alweer wat maanden geleden sinds storm Poly op 5 juli over Nederland trok. De storm heeft Almere flink getroffen. Een maand na de storm waren er overal in de stad nog sporen te zien van het noodweer. Storm Poly heeft daarnaast ook voor de nodige financiële schade gezorgd: 1,5 miljoen euro.  De gemeente Almere laat weten dat de storm 1,5 miljoen euro aan schade heeft veroorzaakt aan het groen in Almere: 8,5 […]

today20 november 2023 34


0%