Nieuws

Buurt is bang na aanslag op woning in Poort, De Alliantie wil dat huurster vertrekt

today20 september 2023 4

Achtergrond
share close

Woningcorporatie De Alliantie wil een huurster uit een appartement in Almere Poort zetten, omdat er vorige maand bij de woning een explosie plaatsvond. Vier woningen raakten daarbij beschadigd en werden ontruimd. Bij de rechtbank in Almere diende dinsdag een kort geding over de uitzetting.

Volgens de woningcorporatie was de explosie een aanslag gericht op de partner van de vrouw. Deze man zou zich in het criminele circuit bevinden. De partner zou ook niet mee willen werken aan politieonderzoek om verdere aanslagen te voorkomen. De huurster van de woning was niet aanwezig bij de zitting, omdat ze hoogzwanger is en elk moment kan bevallen.

Groot onveiligheidsgevoel
De explosie was in de nacht van 1 op 2 augustus aan de Noorwegenkade, op één van de verdiepingen van een appartementencomplex. Er raakte niemand gewond. Volgens de Alliantie is het onveiligheidsgevoel bij buurtbewoners groot.

Volgens de advocaat van de vrouw is de woning zo erg verwoest door de explosie dat de vrouw niet eens op korte termijn terug zou kunnen naar de woning. Daarnaast gaf ze aan dat het niet duidelijk is tegen wie de dreiging met de explosie precies was gericht. Advocaat Monique Blokziel: “Ook voor mijn cliënt is dat niet duidelijk. Als de dreiging tegen mijn cliënt zou zijn, waarom heeft ze dan geen politiebescherming?” De advocaat gaf aan dat zolang het niet duidelijk is tegen wie de aanslag was gericht, het ook om een vergissing zou kunnen gaan.

Gebiedsverbod
Locoburgemeester Kees Ahles sloot de woning na de explosie namens het dagelijks bestuur van de gemeente voor zes weken. Die termijn liep afgelopen vrijdag af, maar is verlengd. Aan één van de bewoners werd bovendien een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd. Het is onbekend of dit verbod gold voor de huurster of voor haar partner.

Of de huurster gelijk krijgt en toch haar woning mag behouden, zal 3 oktober duidelijk worden.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Het weer van dinsdag 19 september: winderige Prinsjesdag

Prinsjesdag 2023 verloopt winderig in Almere. De wind komt uit het zuidwesten en zal boven de stad vrij krachtig tot krachtig zijn, windkracht 5 tot 6. Op het Markermeer staat een harde wind, kracht 7. Ook kunnen hier zware windstoten voorkomen tot 80 km/u. Verder merk je ook tussen de gebouwen in de stad dat de wind behoorlijk vlagerig kan zijn. Verder is er vrij veel bewolking met vooral vanmiddag […]

today19 september 2023 2


0%