Nieuws

Burgemeester diep geraakt door situatie van Almeerse Abed die vastzit in Gaza

today17 juni 2024 2

Achtergrond
share close

Burgemeester Hein van der Loo heeft gereageerd op de situatie van de Almeerse Abed Al Attar. De Almeerder zit al sinds oktober vast in Gaza en is de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. “Het doet mij goed om te zien dat veel Almeerders meeleven met de heer Al Attar en zijn gezin”, vertelt de burgemeester.

Abed Al Attar vertrok voor een bruiloft van zijn neef naar Gaza toen er nog niets aan de hand was. De bedoeling was dat hij daar een paar dagen zou blijven. Ondertussen zit hij daar nu al zo’n acht maanden vast en wil hij niets liever dan terug naar Almere en zijn gezin.

De burgemeester van Almere vertelt regelmatig contact te hebben met Abed; zo heeft hij hem afgelopen donderdag nog gesproken. “Zijn enige missie is om terug te keren naar zijn gezin. Hij houdt vol, maar maakt zich – begrijpelijk – grote zorgen.”

Ook geeft de burgemeester aan intensief contact te hebben met het ministerie van Buitenlandse Zaken over de situatie van Abed. “Tot op het hoogste niveau is het ministerie betrokken bij deze situatie,” vertelt de burgemeester. Wel is het nog zonder resultaat, vult hij aan.

Inzamelingsactie

Afgelopen week is politieke partij DENK Almere een inzamelingsactie gestart om het gezin van Abed te helpen. Het gezin is in de financiële problemen geraakt door de afwezigheid van Abed. De partij hoopt een bedrag van 10.000 euro in te zamelen.

De fractievoorzitter van DENK Almere, Hassan Buyatui, heeft dagelijks contact met Abed en hoorde van de steeds verslechterende financiële situatie van zijn gezin. Naast de doneeractie organiseert zijn partij op vrijdag een solidariteitsactie op het Stadhuisplein om aandacht te vragen voor Abed’s situatie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Sportmark in Almere Haven kleurt oranje vanwege EK

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal worden de straten en huizen in Almere oranje aangekleed. In de Sportmark in Almere Haven is de EK-gekte al duidelijk zichtbaar. Ronald en zijn buurman Jeffrey hebben hun straat volledig omgetoverd in oranje tinten. “Als het EK er is, is dat de ideale gelegenheid om de straat wat gezelliger te maken”, vertelt Ronald. “Anders is het hier toch wel vrij saai, dus we wilden er […]

today17 juni 2024 3


0%