Nieuws

Burgemeester Almere benoemd tot nieuwe voorzitter Geschillencommissie

today8 juli 2024 3

Achtergrond
share close

Burgemeester Hein van der Loo wordt de nieuwe voorzitter van het Bestuur van de Geschillencommissie. Deze commissie biedt mensen een platform om klachten over producten of diensten in te dienen, waarbij zij advies geeft, bemiddelt of uitspraken doet. Hij krijgt daar een vergoeding van 500 euro per maand voor.

De Geschillencommissie geeft toegang tot 8 klachtenloketten en 84 geschillencommissies verspreid door het hele land. Het bestuur van de Geschillencommissie zal binnenkort transformeren tot een Raad van Toezicht, waarbij Van der Loo ook de rol van voorzitter op zich zal nemen.

Van der Loo mocht de nevenfunctie alleen aannemen als dit “op geen enkele manier in de weg staat” van het burgemeestersambt.

Volgens het college van burgemeester en wethouders worden de behandeling van klachten of geschillen uitgevoerd door onafhankelijke professionals, buiten de invloedssfeer van de burgemeester als bestuurder of toezichthouder.

Foto: Feenstra Fotografie

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Afvaldumpingen op straat: Almeerders herkennen probleem

Wat hebben matrassen, barbeques, dweilstokken en kinderwagens met elkaar gemeen? Het zijn voorbeelden van objecten die al jaren op straat worden gedumpt in Almere. Bewoners zijn er klaar mee, blijkt uit reacties die 1Almere ontving.  “Ze komen met de kofferbak vol, de achterbank vol; het is verschrikkelijk”, vertelde Meerke uit Muziekwijk eind vorige maand. Vanaf haar balkon heeft ze uitzicht op de verzamelcontainers bij haar seniorenflat, die steeds vaker het doelwit […]

today8 juli 2024 3


0%