Nieuws

Brandweermensen bekogeld met vuurwerk tijdens nieuwjaarsnacht

today2 januari 2024 18

Achtergrond
share close

Brandweermensen in Almere zijn tijdens nieuwjaarsnacht belaagd met vuurwerk. Dat meldt Brandweer Flevoland. Hoeveel vuurwerk is gegooid en bij welke gelegenheid is niet bekend. Er is melding gemaakt bij de politie van het incident. Zodra er officieel aangifte is gedaan start de politie volgens een woordvoerder een onderzoek naar degene die het vuurwerk heeft gegooid.

Directeur Brandweerzorg bij Brandweer Flevoland, Joep Rozendal is woest over het incident: “Ik ben blij dat de jaarwisseling rustig en beheersbaar is verlopen. Ik betreur wel dat er sprake is geweest van geweld tegen hulpverleners door het gooien van vuurwerk naar brandweermensen. Dat is onacceptabel! Onze mensen staan voor de samenleving en bieden graag hulp waar nodig. Het kan en mag niet zo zijn dat hulpverleners het werk onmogelijk wordt gemaakt!”

“Van hulpverleners blijf je af.”— Franc Weerwind, minister Rechtsbescherming

Op verschillende plekken in het land werden hulpverleners door omstanders met vuurwerk belaagd. Minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming spreekt zijn afschuw erover uit: “Dit gaat alle perken te buiten”, laat hij in een reactie weten. “Het is onacceptabel dat dit nog steeds gebeurt. Van hulpverleners blijf je af.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dit is waar je in Almere vuurwerk kunt kopen

Donderdag ging de vuurwerkverkoop in het hele land van start. Almeerse vuurwerkliefhebbers kunnen dit jaar bij elf winkels in de stad terecht. 1Almere zet ze allemaal op een rij. Almere Stad heeft aan vuurwerkwinkels geen gebrek. Vuurwerkland aan de Markerkant is de komende drie dagen geopend. Dit geldt ook voor Hulkenberg Vuurwerk, gevestigd aan de Musicalstraat. In Waterwijk bij De Knallende Ketel aan de Brasemstraat kunnen kopers op donderdag en […]

today29 december 2023 8


0%