Nieuws

Brandweer oefent om onveiligheid appartementen te laten zien

today5 oktober 2023 8

Achtergrond
share close

Appartementencomplexen in Almere worden een stuk veiliger als bewoners niet zoveel spullen plaatsen in openbare ruimten. Controleurs van woningcorporatie Ymere wijzen de bewoners daarop, maar vaak wordt daar niet naar geluisterd. Daarom is nu de hulp van de brandweer ingeroepen die geregeld brandweeroefening gaat houden in de wooncomplexen van Ymere.

“Het staat zo gezellig” zegt een bewoonster in Almere Parkwijk. In de gang naar haar voordeur stonden planten en wat decoratiemateriaal. Ze heeft het vorige week weggehaald toen er naast de lift een brief hing waarin werd aangekondigd dat de brandweer zou controleren. Ze was niet de enige die dat deed.

De brandweer houdt in haar appartementencomplex een oefening. Er moet een man worden gered van wie de scootmobiel in brand staat en die door de rook de lift niet meer kan bereiken. Traplopen gaat niet meer en daarom hangt hij over het balkon.

Hindernissen

“Hij heet Wim”, zegt brandweerwoordvoerder Geertjan Veenstra terwijl hij buiten naar de pop kijkt die het slachtoffer moet voorstellen. Een brandweerladder gaat omhoog waarmee Wim van het balkon wordt gehaald.

“Mensen zetten er vaak van alles neer”, vervolgt hij. Het gaat bijvoorbeeld om kastjes, stoelen, tafeltjes of kunstwerken. Die kunnen bij een brand juist een gevaar opleveren wanneer je door de rook bijna niets meer kan zien. Ook voor de brandweer zijn dat hindernissen.

Voorlichting

De komende tijd zal er vaker door de brandweer worden geoefend en gecontroleerd in wooncomplexen van Ymere. Medewerkers van de woningbouwcorporatie zijn daarbij aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Bewoners worden ontvangen in een camper waar ze wat te drinken krijgen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gezonde broodjeszaak geopend in de stad

In Almere Stad is Happyfoodlovers geopend. Dat betekent dat de stad een nieuwe gezonde broodjeszaak rijker is. Naast broodjes kan je er ook salades en verse smoothies halen. Eerder stond Happyfoodlovers enkel op evenementen of festivals met een stand, maar nu hebben zij een vaste plek. Die is te vinden op het Forum 4. De winkel is op 4 september geopend en is maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:00 […]

today5 oktober 2023 7


0%