Nieuws

Boten vanuit heel Nederland stromen naar Almere Haven voor het vaarseizoen 2024

today17 april 2024 2

Achtergrond
share close

Leden van de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC) varen dit jaar naar Almere Haven om het vaarseizoen van 2024 officieel in te luiden. Op zaterdag 20 april is er een openingsfeest waar burgemeester Hein van der Loo de vlaggen zal hijsen, wat het startsein is voor een nieuw vaarseizoen. 

Het vaarseizoen wordt elk jaar geopend met een groot feest waarbij leden van de KNMC met hun boot vanuit alle delen van het land naar één haven varen. Dit jaar zal de opening in Almere Haven plaatsvinden bij Sluis 7.

De KNMC is in 1907 opgericht. Het vaarseizoen van de KNMC draait voornamelijk om de toertochten die door leden worden georganiseerd. Deze tochten vinden plaats in verschillende delen van het land en soms zelfs in het buitenland. Het openingsfeest markeert het begin van deze toertochten, waarbij de deelnemers gelijk na het feest van start gaan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Eis van zes jaar voor explosie en brandstichting

Er is zes jaar cel geëist tegen een 23-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in Almere en het tot ontploffing brengen van een explosief in Amsterdam. Op 8 december 2022 zou hij in Almere een brievenbus van een woning en een auto in brand hebben gestoken. Bij de ontploffing in Amsterdam, ook in december 2022, bleken er camerabeelden gemaakt te zijn. Toen een auto op de A8 werd aangehouden […]

today17 april 2024 4


0%