Nieuws

Blunderend Almere City genadeloos onderuit tegen Heracles: 0-5

today27 november 2023 9

Achtergrond
share close

Almere City FC is in eigen huis hard onderuit gegaan tegen het lager geklasseerde SC Heracles. In het Yanmar-stadion werd het maar liefst 0-5 en kwam er abrupt en overwacht een einde aan een goede reeks van de nieuwkomer in de Eredivisie. De Almeerders waren het grootste deel van wedstrijd de bovenliggende partij, maar zakten door te laat ingrijpen van Alex Pastoor en verdedigende blunders volledig door het ijs. Heracles wist daardoor een monsterscore op het scorebord neer te zetten.

 

Aanvoerder Damian van Bruggen was vanzelfsprekend een teleurgesteld man na afloop van de desastreus verlopen krachtmeting met de Almeloërs: “We kregen een snelle goal tegen, maar daarna waren wij de gehele eerste helft de betere ploeg. De 0-2 in de tweede helft was het breekpunt denk ik. Door een fout op het middenveld liep Heracles uit en brak er iets denk ik. Daarna maakten we nog meer fouten. We hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten.”

Snelle goal

Al in de vierde minuut keek Almere City tegen een achterstand aan. De City-verdedigers grepen niet attent genoeg in bij een hoekschop die twee keer met het hoofd verlengd werd en uiteindelijk gelukkig voor de voeten van Mohamed Sankoh belandde. Van dichtbij schoot hij uit de draai zijn team op een snelle voorsprong.

Het team van Alex Pastoor pakte de draad echter goed op. Duels werden gewonnen, de bal werd goed rondgespeeld en de druk lag op het doel van Heracles. Jammer genoeg resulteerde dit niet in echt grote kansen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar bleef uit.

In de tweede helft ging Almere City op dezelfde voet verder, al liep het in de beginminuten wat stroever. Invaller Sherel Floranus en Álvaro Peña moesten duidelijk hun draai nog vinden, maar lang duurde het niet en City ging op zoek naar de gelijkmaker.

Creativiteit ontbrak

Dat lukte niet echt, want de creativiteit in de aanval ontbrak en waar Alex Pastoor tegen Ajax nog Lance Duijvenstein een half uur voor tijd van succesvol de bank trok deed hij dat nu niet. Damian van Bruggen was nog het dichts bij een treffer, maar hij kopte een corner net naast.

Heracles kon geen potten breken en was niet of nauwelijks gevaarlijk. In de 64e minuut kwamen de bezoekers toch op 0-2. Stije Resink verspeelde de bal knullig op het middenveld en maakte daarmee de weg vrij voor Sankoh.

Balverlies, een snelle omschakelin en een mistastende Nordin Bakker betekende 7 minuten later een 0-3 voorsprong (Abed Nankishi) en een uitermate domme breedtepass van Sherel Floranus voor het strafschopgebied langs leidde de 0-4 in. Mohamed Sankoh was de doelpuntenmaker.

Het verzet van Almere City was duidelijk gebroken en het werd zelfs nog erger: Floranus en Duijvenstein gingen rond de middenlijn opnieuw in de fout. Sankoh was er toen als de kippen bij om zijn derde treffer achter Bakker te plaatsen.

Door dit foutenfestival kwam er totaal onnodig en tot teleurstelling van een snel leegstromend Yanmar-stadion hard een eind aan de uitstekende reeks van Almere City. Op 1 december komt SC Heerenveen op bezoek in Almere.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Ongebruikt speelgoed krijgt tweede kans dankzij Sinterklaas

Het Sinterklaaspakhuis in theater Corrosia in Almere Haven ligt vol met gerecyclede cadeautjes. De afgelopen dagen konden ouders daar het speelgoed inleveren waar hun kinderen niet meer mee spelen. Op deze manier kan de Goedheiligman het speelgoed hergebruiken en uitdelen aan andere kinderen. De Sint had vernomen dat kinderen thuis veel speelgoed hebben liggen waar niet meer mee gespeeld wordt. Ouderen kunnen het inleveren en krijgen dan een tegoedbon om […]

today27 november 2023 10


0%