Nieuws

Bewoners Oosterwold gaan vrijwillig met buurtbus rijden

today13 mei 2024 3

Achtergrond
share close

Bewoners in Oosterwold hebben het initiatief genomen om met een buurtbus door de wijk te rijden. Het doel is om deze buurtbus aan te laten sluiten op de stadsbus M8 vanuit Nobelhorst, zodat er elke dag een aansluiting is met de stad.

In Nobelhorst hebben vrijwilligers vijf jaar lang met een buurtbus rondgereden. Daar kwam in 2022 een einde aan toen de nieuwe buslijn M8 in gebruik werd genomen.

In Oosterwold rijdt op dit moment buslijn 159 op werkdagen, in de spits met een half uur dienst en in daluren eens per uur. De bus rijdt ’s avond na 19:00 uur en in de weekenden niet. Werkgroep Openbaar Vervoer Oostwold is al langere tijd bezig om een buurtbus te realiseren.

Vrijwilligers

De organisatie is momenteel bezig met het opstellen van een dienstregeling om te bepalen hoeveel busjes er nodig zullen zijn. De gemeente zorgt voor de benodigde bussen en zal de haltes inrichten. De buurtbus moet door vrijwilligers gereden worden.

De organisatie van de buurtbus is op zoek naar bewoners die samen met de gemeente en de gebiedsorganisatie mee willen werken aan de voorbereiding en de organisatie van de buurtbus. Bewoners die het leuk vinden om met de bus te rijden kunnen zich aanmelden via Platform Oosterwold.

Foto: Platform Oosterwold

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Jeugdwedstrijd tussen SC Buitenboys en Be Quick gestaakt door vechtende spelers en ouders

De wedstrijd tussen SC Buitenboys O-16 en Be Quick O-16 is dit weekeinde volledig uit de hand gelopen. De scheidstrechter staakte de wedstrijd in de rust nadat spelers en ouders met elkaar op de vuist waren gegaan. Zes politieagenten kwamen ter plekke om de rust te herstellen. Een woordvoerder van de de politie Noord-Nederland laat weten dat de spelers van SC Buitenboys van het terrein zijn geleid en dat er […]

today13 mei 2024 1


0%