Nieuws

Basisscholen gaan de strijd aan tegen textielafval

today12 september 2023 24

Achtergrond
share close

Tien basisscholen in Almere doen mee aan de Textiel Race die van 18 september tot en met 12 oktober gehouden wordt. Op de basisschool Shri Ganesha was maandagochtend de aftrap van het project. De school die aan het eind van de rit de meeste spullen heeft verzameld wint een geheel verzorgde schoolreis naar wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam.

Oude truien, sokken, schoenen, gordijnen of een oude handdoek, kunnen op nieuw gebruikt worden. Vaak gooien we spullen die nog best goed zijn weg, terwijl andere mensen er nog wat mee kunnen doen. “Doel van de Textiel Race is om kinderen uit te leggen waar textiel vandaan komt, wat de problemen zijn en hoe we die op kunnen lossen,” vertelt projectleider Esty Meijer. “Veel textiel wordt weggegooid bij het restafval. Wij leren de kinderen dat ze bijvoorbeeld minder kleding kunnen kopen of tweedehands en dat oude kleding op een duurzame manier verwerkt kan worden door het naar een recyclelaar te brengen.”

Kinderen van groep zeven en acht van de Shri Ganesha school zijn enthousiast. “We gooien heel wat kleding weg terwijl je dat net zo goed kan doneren aan mensen die het nodig hebben,” zegt een meisje. “Ik vind het fijn om mee te doen”, zegt een ander klasgenootje. “Alles wat te klein voor mezelf is, neem ik mee om te recyclen.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Uitbraak norovirus in Flevoziekenhuis groter dan gedacht

Acht medewerkers van het Flevoziekenhuis in Almere blijken zaterdag positief te zijn getest op het norovirus. Het gaat om personeel van de afdeling cardiologie. Eerder werd al duidelijk dat negen patiënten waren besmet. Daar kwam maandag nog een besmetting bij op de maag-, lever- en darmafdeling. Het norovirus brak zaterdag uit in het Almeerse ziekenhuis. Daarop werd de afdeling cardiologie gesloten. De besmette patiënten worden tijdelijk in aparte kamers verpleegd. Zeven van […]

today12 september 2023 118


0%