Nieuws

Bankstellen en kinderwagens voor de deur: Almeerse is klaar met afvaldumpers

today28 juni 2024 5

Achtergrond
share close

In de Almeerse Muziekwijk heeft Meerke Werter een wijds uitzicht over de buurt, maar ze is vooral druk met wat er voor de deur gebeurt. Steeds vaker schreeuwt ze vanaf haar balkon richting de verzamelcontainers, die pal tegenover haar woning een populaire afvaldumpplek vormen. “Je ziet de gekste dingen. Zelfs bedrijven laten hier met busjes hun afval achter.”

“Ze komen met de kofferbak vol, de achterbank vol; het is verschrikkelijk”, vertelt Meerke. De problemen met afvaldumpers spelen al sinds de containers er zijn, maar het wordt volgens de Almeerse alleen maar erger. “Ze komen ook steeds vaker in de nacht.”

“Er liggen hele bankstellen, kleden en kinderwagens”, vertelt Meerke. Als zij of haar buren een melding maken bij de gemeente, komen ze het weghalen. “Ze zijn nu net geweest, maar vanavond ligt het weer vol hier. De wagens rijden er echt extra voor, maar dat kost dan natuurlijk ook extra geld.”

Grote mond

Daarom roept Meerke de afvaldumpers, maar eigenlijk alle Almeerders op: “Breng je grofvuil naar de stort, dat is gratis. Wij willen het niet voor de deur.”

“Ik schreeuw naar ze vanaf mijn balkon”, vertelt Meerke, “Maar ik krijg alleen maar een grote mond. Wat moet je ermee?” Ze zou willen dat mensen dat mensen meer nadenken over wat ze doen met hun afval. “Je kan de gemeente wel de schuld geven, maar dat heeft helemaal geen zin. Mensen moeten hun afval goed scheiden.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Wij zijn met zijn allen betrokken, sociaal. Diverse jaarlijkse activiteiten. Bekommeren nog om elkaar. Een buurtfeest kunnen we met mooi weer aardig uit de hand laten lopen.

today28 juni 2024 2


0%