Nieuws

Badmintonners onderuit bij Dunlop DKC

today25 september 2023 7

Achtergrond
share close

Na de goede competitiestart is F.I.T. Almere dit weekeinde met 5-3 gestruikeld over het Haagse Dunlop DKC. Na twee wedstrijden staan de Almeerse badmintonners nu op de vierde plek in eredivisie.

Noah Haase ontbrak in Den Haag vanwege de wereldjeugdkampioenschappen. Hij werd vervangen door Jasper Koppen. Voor de rest kon coach Dave Khodabux een beroep doen op al zijn spelers. Na afloop stond er een 5-3 verlies op het scorebord, mede vanwege een onverwacht verlies van het damesdubbel.

Speler/coach Cheryl Seinen sprak na afloop van een leerzaam verlies dat ons alleen maar sterker maakt aan het eind, om te eindigen in het Engels “Sometimes you win, sometimes you learn.”

Jasper Koppen, Alida Chen en het heren dubbel Alex Vlaar/Dyon van Wijlick wonnen hun partij. De
overig vijf partijen gingen verloren.

In het damesdubbel gingen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit tegen alle verwachtingen onderuit tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De uitstekend spelende invalster Marlies Baan speelde sterk tegen de vermoeid ogende Cheryl en Kirsten. Na verlies in de verlenging ging ook de tweede game gelijk op, maar aan het eind liep de tegenstander weg. Een dramatische start in de derde game (2-11) resulteerde in een ruim verlies.

Volgende week zondagmiddag 1 oktober om 14:00 uur is de eerste thuiswedstrijd van F.I.T. Almere tegen Paul Knip Keukens Roosterse in sporthal Raggers.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Recordaantal deelnemers bij ’30 van Almere’

Aan het hardloopevenement de ‘30 van Almere’ heeft zondag een recordaantal van meer dan duizend deelnemers meegedaan. Dat zegt Jefry Visser van de organisatie. “Dit is de beste editie ooit wat deelnemers betreft.” De start en finish van de ’30 van Almere’ was in het centrum van Almere Buiten. Het aantal deelnemers is hoger dan anders, omdat er onder meer ook een vijf kilometer-run voor KiKa werd gehouden. Hiervoor hadden […]

today25 september 2023 11


0%