Nieuws

Almere zoekt nieuwe kinderburgemeester

today28 mei 2024 7

Achtergrond
share close

Almere is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Kinderen uit groep 6 of 7 kunnen zich aanmelden om mee te denken over wat belangrijk is voor de stad. Havana, de huidige en eerste kinderburgemeester van Almere, zal binnenkort haar ‘ambtstermijn’ beëindigen.

Burgemeester Hein van der Loo zegt: “Je krijgt als kinderburgemeester de kans om veel te leren, en het leuke is, als burgemeester leer ik ook weer heel veel van de kinderburgemeester. Zo heb ik het afgelopen jaar met Havana Sinterklaas binnengehaald, zijn we samen bij de Kinderdodenherdenking geweest en heb ik gezien hoe zij bijvoorbeeld scholen bezoekt in Almere en gesprekken voert met kinderen uit de stad over wat ze belangrijk vinden. Zo maken we samen de stad beter. Havana heeft het geweldig gedaan. Ik ben nieuwsgierig naar de aanmeldingen en welke ideeën van kinderen we binnenkrijgen.”

Aanmelden

Kinderen uit groep 6 of 7 kunnen meedoen door een filmpje van maximaal één minuut te sturen waarin ze vertellen wat ze belangrijk vinden voor de stad. Stuur dit uiterlijk 2 juni naar kinderburgemeester@almere.nl. Vervolgens mogen een aantal kinderen zich presenteren voor een jury.

 

Bron foto: Omroep Flevoland

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Nieuwe Aziatische supermarkt op de Grote Markt: Taste of Asia

Er komt een nieuwe Aziatische supermarkt genaamd Taste of Asia op de Grote Markt in Almere Stad. Het wordt niet alleen een supermarkt, maar ook een Food Plaza. Op 25 mei wordt Taste of Asia officieel geopend. De supermarkt is gevestigd in het voormalige pand van de Big Bazar. De Food Plaza omvat onder andere een noodle bar waar je belegde broodjes en vele andere gerechten kunt kopen.

today27 mei 2024 18


0%