Nieuws

Almere Jungle breekt bezoekersrecord: ‘meer dan 130.000 bezoekers’

today4 januari 2024 8

Achtergrond
share close

Almere Jungle heeft vorig jaar ruim 130.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is volgens de organisatie een bezoekersrecord. Het dierenpark werd anderhalf jaar geleden overgenomen en heeft sinds die veel vernieuwingen aangebracht.

Naast entertainment biedt het park dagbesteding aan zowel volwassenen als kinderen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de prachtige flora en fauna die het park te bieden heeft. Met de inkomsten van het publiek wordt de dagbesteding voor meer dan 160 cliënten nog leuker en werken we verder aan het welzijn van dieren die een tweede kans hebben gekregen”, aldus woordvoerder Mike van Mourik.

Het dierenpark is ook in 2024 van plan om stappen te zetten: “Dit jaar kunnen bezoekers uitkijken naar een gloednieuw leguanenverblijf. Daar komt plek voor bijvoorbeeld leguanen en een nieuw soort landschildpadden. We hebben ook veel verbeteringen voor dierenverblijven in petto. Er zijn nog meer verrassingen die ik nog even geheim hou.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Klimaatprotest bij nieuwjaarsreceptie gemeente Almere

Kort voor aanvang van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere in De Kunstlinie was er een klimaatprotest. Activisten hadden doeken bij zich, lagen op de grond en zongen liedjes. Ze deden dit pal voor de ingang, waar bezoekers op dat moment binnen druppelden. Het protest verliep vreedzaam, bezoekers konden gewoon naar binnen.

today3 januari 2024 13


0%