Nieuws

Almere is klaar voor de 40e editie van de Almeerse nieuwjaarsduik

today27 december 2023 7

Achtergrond
share close

Op 1 januari 2024 geeft burgemeester Hein van der Loo het startschot voor de 40e editie van de Almeerse nieuwjaarsduik. Iedereen die zich aan wil melden is die dag vanaf 11:00 welkom op het Haddock Surfstrand. Daar liggen UNOX-mutsen en warme chocolademelk met slagroom op de deelnemers te wachten.

Almeerse nieuwjaarsduik 2024

De 40e editie van de (inmiddels traditionele) Almeerse nieuwjaarsduik is georganiseerd door de Almeerse Michelle Friedländer. Ze is van mening dat een eerste januari zonder een duik in het Almeerse water gewoon niet mogelijk is. Toen ze concrete plannen kreeg voor het organiseren van de duik, duurde het niet lang voordat veel enthousiastelingen zich hadden aangemeld.

 

Eerdere deelnemers, belangrijke sponsoren en ondernemers uit Almere hebben de Almeerse nieuwjaarsduik 2024 samen met Michelle mogelijk gemaakt. “Het enthousiasme en gevoel van verbinding maakte het voor mij gemakkelijk om de beslissing te maken”, zo laat Michelle weten. Alles is in kannen en kruiken, de 40e editie van de Almeerse nieuwjaarsduik gaat er komen.

UNOX-muts en erwtensoep

De duik is mede mogelijk gemaakt door UNOX, de gemeente Almere, Haddock Watersport, Haven Idee, Almere City Marketing, Baljetgroep, Oostwouder Events, Albert Heijn Markerlaan en heel veel vrijwilligers. Ook aan veiligheid is uiteraard gedacht, de reddingsbrigade van Almere zal ook aanwezig zijn. Om de sfeer extra te verhogen zal de muziek worden verzorgd door de bekende Almeerder André Troost.

De aanvang is 11:00 uur. Vervolgens zal er om 11:40 uur een warming-up plaatsvinden. Om 12:00 uur zal burgemeester van der Loo het startschot geven voor de duik. Voor- en na de duik kunnen deelnemers bij de kramen genieten van warme chocolademelk en UNOX erwtensoep. Er kunnen ook prijzen worden gewonnen. Om 12:15 uur is de uitreiking voor de originaliteitsprijzen. Deze gaat naar winnaars die het origineelst verkleed te water zijn gegaan. Kijk op de website van de Almeerse nieuwjaarsduik voor meer informatie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Pot 2000’ van Echnaton haalt ruim 4600 potten op voor de voedselbank

Leerlingen van de middelbare school Echnaton in Almere hebben met ‘De Pot 2000’ 4632 potten opgehaald voor de voedselbank. Ook werd er 1805 euro aan donaties binnengesleept voor het goede doel. De Pot 2000 is een jaarlijkse actie van de middelbare school in Almere en wordt gehouden vanuit een tent achter op het schoolplein. Echnaton FM, het radiostation van de school, draaide de hele dag de tweeduizend mooiste nummers in […]

today27 december 2023 5


0%