Nieuws

Almere City walst in strijd om KNVB-beker over OJC Rosmalen heen: 1-8

today1 november 2023 6

Achtergrond
share close

Als een ware Eredivisionist heeft Almere City de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. OJC Rosmalen werd maar liefst met 1-8 aan de zegekar gebonden. Bij rust leidde het team van Alex Pastoor al met 1-3. Kornelius Hansen was op dreef bij de Almeerders. De Noor scoorde maar liefst drie keer.

Keeper Nordin Bakker stond in dit bekertreffen niet onder de lat bij Almere City. Zijn plek werd in dit bekerduel ingenomen door de Oostenrijker Samuel Radlinger. Het was voor de 30-jarige huurling van Austria Wien zijn officiële debuut voor Almere City FC. Trainer Alex Pastoor wilde dat Radlinger speelminuten ging maken en wisselde daardoor bij uitzondering zijn eerste keus Bakker.

Al na vijf minuten was het raak in Rosmalen. Kornelius Hansen schoof de bal gedecideerd binnen. Almere City bleef na de openinstreffer goed spelen. OJC Rosmalen kwam er niet aan te pas. Ruim 10 minuten later krulde Hansen knap zijn tweede treffer binnen. Uit een van de spaarzame aanvallen van de gastheren scoorde Moud Hassan de 1-2, maar nog voor rust bracht Thomas Robinet de marge op twee doelpunten: 1-3.

In de tweede helft ging Almere City verder waar het gebleven was. Kornelius Hansen, Manel Royo, Yoan Cahtline, Lance Duijvenstijn en Mylan Corryn brachten het aantal goals op maar liefst 8. OJC Rosmalen kon daar niets meer tegenoverstellen.

Almere City evenaart met de 1-8 de grootste overwinning uit de nog korte clubgeschiedenis en bekert verder.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deze Almeerders staan in de Quote 500

De Quote 500 zet jaarlijks de 500 rijkste Nederlanders op een rij. Dit jaar wisten twee Almeerders zich niet alleen opnieuw een plek te verwerven op deze lijst, ook hun vermogens stegen ten opzichte van vorig jaar. Almeerder Bob Bulder (62) is grootaandeelhouder van het modebedrijf Just Brands, onder andere bekend van PME Legend. Quote schat zijn vermogen op 175 miljoen euro, wat een stijging van 12,9 procent is vergeleken […]

today1 november 2023 24


0%