Nieuws

Almere City pakt eerste winst

today2 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

Almere City is er in geslaagd om uit bij FC Utrecht drie punten te pakken. In een enerverende wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen, was het Almere City dat in de slotfase met twee doelpunten toesloeg. Met deze overwinning is Almere City FC Utrecht op de ranglijst voorbij gegaan.

Almere City wist in de eerste helft goed met FC Urecht mee te komen. Na een rustig begin van de wedstrijd was het eerste wapenfeit in de negende minuut voor Almere City. Een schot van Koopmeiners werd geblokt door de verdediging van FC Utrecht.

Ondanks dat Almere City iets beter was, was het Romey van FC Utrecht die zijn schot gestopt zag worden door keeper Bakker. Hierna was het Akujobi die de grootste kans voor de Almeerders in de eerste helft kreeg maar hij miste. In de 27e minuut was keeper Bakker voor Almere wederom van grote waarde nadat hij een vrijstaande Seuntjes knap van het scoren afhield.

In de 35e minuut werd Seuntjes nogmaals gevaarlijk en in de laatste minuut van de eerste helft werd Van la Parra gevaarlijk voor Almere City. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Rode kaart
In de tweede helft speelde FC Utrecht richting de fanatieke aanhang en kreeg via Seuntjes de eerste kans. Het spel speelde zich in deze fase vooral af op het middenveld. In de 61e minuut ontsnapte Kitala van Almere City aan zijn tweede gele kaart, terwijl drie minuten later Novoa van FC Utrecht, na een overtreding, wel zijn tweede gele kaart kreeg. FC Utrecht moest toen verder met tien man. Almere City was hierna op zoek hoe het moest spelen waardoor FC Utrecht nog wat plaagstootjes uit kon delen.

In het vervolg van de wedstrijd nam Almere City het heft steeds meer in handen. Dit resulteerde in de 80e minuut in een perfecte voorzet van Koopmeiners waarop Robinet de 0-1 inkopte.

Het spel leek gespeeld maar in de 89e minuut resulteerde een mooie aanval in een voorzet van invaller Hansen. Van la Parra kwam goed op bij de tweede paal waardoor Almere City met 0-2 de eerste overwinning in de Eredivisie pakte.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Afbeelding ter illustratie

Nieuws

Provincie wil geen geld meer steken in kunstmuseum Almere

In navolging van de gemeente Almere steekt nu ook de provincie geen geld meer in het geplande nieuwe kunstmuseum in Almere. De 4,2 miljoen euro die de provincie voor het museum had gereserveerd, komt nu weer beschikbaar voor andere projecten in de stad. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten eerder deze maand al besloten. In april stemde de Almeerse gemeenteraad in met het voorstel van het college van burgemeester […]

today2 oktober 2023 8


0%