Nieuws

Almere Almeerders blijken goede LEGO-bouwers: ‘Niet alleen voor kinderen’

today27 oktober 2023 9

Achtergrond
share close

De beste Almeerse LEGO-bouwwerken zijn tot en met zondag te bewonderen in Casa Casla in Almere. Daar is een expositie te zien die volledig in het teken staat van de beroemde bouwstenen. Inwoners van de stad konden hun creaties inzenden en de mooiste bouwwerken kregen een plek in de expositie.

Wie denkt dat de bouwstenen alleen interessant zijn voor kinderen heeft het goed mis. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de tv-show LEGO-Masters op RTL4. In dat programma bouwen volwassenen onder het toeziend oog van deskundigen allerlei bijzondere creaties.

Ook Kasper Jongejan van Casa Casla was te zien dat tv-programma. Hij heeft een grote passie voor LEGO en die passie heeft hij gebruikt om een interactieve expositie in Almere in te richten. Daarin staat vooral het plezier voor kinderen centraal, maar is ook te zien dat met de stenen meer mogelijk is dan ‘alleen bouwen’.

Er zijn allerlei verschillende werken te zien, zoals bijvoorbeeld de Bat-Cave van de actieheld Batman, maar ook een maquette van de toekomstige wijk Hortus, die moet verrijzen op het voormalige terrein van de Floriade in Almere. Dat bouwwerk bestaat uit zo’n 180.000 stenen.

Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Zo kunnen er bijvoorbeeld programmeerbare robots gebouwd worden.

Als het aan Jongejan ligt, stopt hij nooit met de kleine bouwsteentjes. “Probeer het in je leven te houden, veel mensen worden volwassen en ‘saai’, die denken LEGO is alleen voor kinderen. Hou dat speelse gewoon bij je, en niet alleen met LEGO, maar met alles in het leven.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse politie waarschuwt voor oplichting via stemfraude door Kunstmatige Intelligentie

De politie in Almere waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting via gekloonde stemmen die gemaakt zijn met kunstmatige intelligentie (AI). De criminelen proberen met de gekloonde stemmen geld van mensen af te troggelen. Hoe werkt het: De politie laat met een filmpje zien hoe de criminelen te werk gaan. Stel je voor dat je een telefoontje krijgt en denkt dat je bijvoorbeeld je dochter aan de lijn hebt. Ze […]

today26 oktober 2023 3


0%