Nieuws

Almeerse zangeres biedt katten te koop aan: ‘Nu is 23 te veel’

today6 december 2023 37

Achtergrond
share close

Lexus, Leopold en Kara Kedi, het is een greep uit vele namen die de katten van Almeerder Elnara Muermans hebben. De dieren kwamen tijdens de rustige coronajaren in huis. Maar inmiddels is ze meer dan duizend euro per maand kwijt aan de katten. Er moeten dus een paar weg. 

In totaal heeft de Almeerse sopraanzangeres 23 katten. Die hebben geen afzonderlijke ruimtes en wonen dus door het hele huis samen met Elnara en haar gezin. Wel is er voor de de katten buiten een verwarmde ren.

1500 euro per maand

De dieren kosten bij elkaar zo’n 1500 euro per maand volgens Muermans. Dat geld gaat op aan kattengrit, eten en speeltjes. En met kittens op komst lopen die kosten straks alleen maar op.

Elnara heeft allemaal gefokte katten. Meer dan de helft daarvan zijn de zogeheten Amerikaanse kruloorkatten. Dat is een bijzondere mutatie volgens Muermans.

De kruloorkatten zijn volgens Muermans zeer geschikt voor therapie vanwege hun uitzonderlijk sociaal gedrag. “Het zijn katten die altijd in jou geïnteresseerd blijven. Tot op hoge leeftijd blijven ze speels en nieuwsgierig. En ze zijn altijd bij je, wat je ook doet. Ze vinden mensen leuk.”

Corona

Het aantal katten van de Russische topsopraan nam tijdens de coronaperiode dus toe. Dat kwam, omdat ze niet kon optreden en de lessen online waren. De katten zorgden ervoor dat het thuis minder saai was.

Maar nu vindt ze dat aantal dus te veel. “Ik zoek kopers voor ongeveer zes van mijn katjes. Ze zijn al ingeënt, gecastreerd en gesteriliseerd.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Onafhankelijk onderzoek naar misstanden De Overloop

Zorggroep Almere laat een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar klachten over de zorg bij zorgcentrum De Overloop in Almere Haven. De zorggroep wil die klachten niet zelf behandelen om belangenverstrengeling te voorkomen. Naar aanleiding van publicaties over misstanden heeft de zorggroep dit besloten. De Overloop kwam in het nieuws nadat zes medewerkers op non-actief waren gesteld. Recherchebureau Hoffmann werd ingeschakeld om klachten van intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending, willekeur, nalatigheid en mogelijk onjuist of […]

today5 december 2023 37


0%