Nieuws

Almeerse Wil en Marja al twintig jaar vrijwilliger bij Vriendschap op Maat: ‘Ze zijn het kloppend hart’

today1 juli 2024 1

Achtergrond
share close

Vrijwilligers Wil (73) en Marja (75) zijn al twintig jaar betrokken bij Vriendschap op Maat, het maatjesproject van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere). Ze zetten zich in voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en gaan wekelijks langs bij hun maatjes. “Dankzij hun steun durfden mensen weer het huis te verlaten.”

Marja bezoekt al jarenlang om de week een mevrouw die door haar psychoses weinig tot geen contact met de buitenwereld heeft. De bezoeken geven haar maatje afleiding en waardoor ze even de gedachtes uit haar hoofd kan zetten.

Wil is gekoppeld aan een hoogbejaarde man die veel eenzaamheid ervaart. Zijn kinderen wonen ver weg, maar dankzij Wil voelt hij zich minder alleen.

Steun

“Mensen zoals Wil en Marja zijn het kloppend hart van Vriendschap op Maat”, zegt Margreet Kolck, de coördinator van het project. “Met 73 en 75 jaar zijn ze nog steeds even enthousiast en toegewijd aan hun maatjes. Ze vertellen vol passie over hun ervaringen in de afgelopen jaren als vrijwilliger, zoals maatjes die dankzij hun steun weer het huis durfden te verlaten.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Educatieve QR-code bij slavernijmonument onthuld: ‘Moeten deze zwarte bladzijde onder ogen zien’

Het slavernijmonument in het Mandelapark heeft sinds vrijdagmiddag een educatieve QR-code. Deze code biedt bezoekers een audiotour over het Nederlandse slavernijverleden. Het initiatief markeert de aanloop naar de herdenking van de Nederlandse trans-Atlantische slavernij van aanstaande zondag 30 juni. Patrick Mezas, de ontwerper van het monument, bedacht de QR-code om bezoekers een diepgaander begrip te bieden. Hij heeft maanden gewerkt aan de website waar de QR-code naartoe leidt. “Deze QR-code […]

today1 juli 2024 5


0%