Nieuws

Almeerse vuurwerkhandelaren ervaren veel drukte: ‘Je merkt dat er veel animo is’

today19 december 2023 4

Achtergrond
share close

Vuurwerkwinkels in Almere ervaren dit jaar al meer drukte dan voorgaande jaren. Met nog enkele weken te gaan tot oud en nieuw, lijkt er een vroege run op vuurwerk te zijn. 1Almere belde met een aantal vuurwerkwinkels in de stad om te kijken hoe de vlag er bijhangt.

Bij De Knallende Ketel in Waterwijk laten ze weten dat er al veel bestellingen zijn binnengekomen. “Je merkt dat er veel animo is,” zegt een medewerker van de winkel. Vuurwerkland Almere in Markerkant meldt dat ook zij een stijgende lijn zien in de webshop.

Ook Vuurwerk Almere Haven ondervindt grote drukte. “Het valt op dat mensen nu meer vuurwerk bestellen, nadat de afgelopen drie jaar door Covid-19 juist rustiger waren. Vuurwerk afsteken is echt een traditie voor veel mensen.”

De Almeerse vuurwerkhandelaren verkopen siervuurwerk. Vuurwerkwinkels mogen sinds 2020 geen knalvuurwerk en pijlen meer verkopen. Het ophalen van het vuurwerk kan pas plaatsvinden op 28, 29 en 30 december.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Pakketjes samengesteld voor VoedselLoket Almere door leerlingen Echnaton

Leerlingen van de middelbare school O.S.G. Echnaton in Stedenwijk hebben afgelopen weken gewerkt aan een inzamelingsactie voor het VoedselLoket Almere. De leerlingen hebben zelf plannen bedacht om geld, voedsel en kleding in te zamelen en ieder groepje heeft een pakket vol producten aangeleverd. Die pakketjes worden woensdag 20 en donderdag 21 december tijdens het Winterfestival van Echnaton uitgedeeld.  Remi Terhorst, gastdocent bij O.S.G. Echnaton, geeft het vak doen en ondernemen. […]

today19 december 2023


0%