Nieuws

Almeerse vrouw kan na ‘laatste kans’ niet meer terug naar haar woning om drugsvondst

today23 januari 2024 14

Achtergrond
share close

Een vrouw uit Almere kan na een drugsvondst niet meer terug naar haar woning aan de Oldewierde in Almere Haven. Op vier december vorig jaar trof de politie in haar huis een hoeveelheid drugs aan die groter is dan alleen voor eigen gebruik. De burgemeester besloot daarop de woning voor drie maanden te sluiten. Verhuurder De Alliantie zegde de huur op, omdat zij meermaals was gewaarschuwd.

De vrouw vocht via de bestuursrechter in Utrecht de tijdelijke sluiting van de woning aan, maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld. Het belang van de burgemeester om de woning te sluiten, weegt zwaarder dan het belang van de huurster.

Omdat de zaak onder de rechter kwam, mocht de vrouw in haar woning blijven tot na de uitspraak. Ze krijgt nog twee weken de tijd om vervangende woonruimte te vinden. Terugkeren naar de Oldewierde na de drie maanden sluiting zit er niet in. De Alliantie wil haar niet niet meer als huurder hebben.

‘Onderhuurders dealden drugs’

De vrouw vertelde aan de rechter dat zij zelf verslaafd is. Zij woont er al 23 jaar en had een deel verhuurd aan twee mensen. Dat stel zou drugs hebben gedeald. De huurster heeft nu contact met hulpverlening.

De huurster krijgt methadon. Dat is een sterke pijnstiller die wordt gebruikt bij hevige pijn of bij een verslaving. “Als de Almeerse dakloos raakt, dan krijgt zij geen methadon meer. Zij raakt uit het zicht als zij geen woonadres heeft”, stelde haar advocate.

De woordvoerder van de burgemeester vertelde dat de afgelopen weken nog overlastmeldingen uit de buurt zijn gekomen. De vrouw kan volgens de burgemeester bij het Leger des Heil terecht als zij geen woonplek vindt.

‘Laatste kans verkeken’

Na de woningsluiting door de drugsvondst ontbond verhuurder ‘De Alliantie’ het huurcontract. De Almeerse had van haar verhuurder al eerder een ‘laatste kans’ gekregen. Toch heeft de vrouw zelf een deel van haar huis weer verhuurd. Dat vertelde de Alliantie.

De rechter deed direct uitspraak. Hij gaf de burgemeester gelijk. Er is een grote hoeveelheid verschillende soorten drugs gevonden. De vrouw kreeg twee weken uitstel en heeft dus nog tot volgende maand om te vertrekken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hondenschool organiseert speeldag voor puppy’s

Om puppy’s te socialiseren, organiseert Hondenschool Fenna in Almere Haven een ‘puppy-speeltuin’. Op 4 februari zijn er tijdsblokken gereserveerd voor puppy’s tussen de acht weken en zes maanden oud. “Hier kan hij ontdekken dat hij vier pootjes heeft en hoe zijn lijfje werkt.” “Baasjes kunnen de speeltuin voor een half uur reserveren”, vertelt Naomi Rietveld, eigenaresse van de hondenschool, “Ze hebben de speeltuin dan voor zichzelf en hun puppy.” Naomi […]

today23 januari 2024 9


0%