Nieuws

Almeerse scholieren wachten op dat ene telefoontje: Geslaagd of niet?

today12 juni 2024 4

Achtergrond
share close

Mag de vlag uit of niet? vandaag, woensdag 12 juni, krijgen de Almeerse scholieren te horen of ze zijn geslaagd. In mei zijn de scholieren begonnen met het maken van de eindexamens en morgen krijgen ze de langverwachte uitslag.

Zo’n 2.575 leerlingen in Almere hebben dit jaar eindexamen gedaan. Hiervan heeft meer dan de helft, namelijk 1.405 leerlingen, een vmbo-examen gemaakt. Dit blijkt uit cijfers die het AD heeft opgevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Daarnaast hebben 748 leerlingen een havo-examen gedaan en 422 leerlingen een vwo-examen. Al deze Almeerse scholieren wachten morgen met spanning op dat ene telefoontje.

Woensdagochtend om 8.00 uur wordt de normering, ook wel de N-term, van het eerste tijdvak bekendgemaakt. De N-term bepaalt hoeveel vragen je goed moet hebben om een voldoende te halen voor je examen.

In de komende weken beginnen de herkansingen voor de leerlingen die dit nodig hebben. De uitslag van de herkansingen wordt begin juli verwacht.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Medewerker Oostvaarderskliniek ontslagen vanwege niet-professionele relatie met patiënt

Een sociotherapeut van de Oostvaarderskliniek is op dinsdag 11 juni op staande voet ontslagen vanwege een niet-professionele relatie met een patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Er waren al enige vermoedens dat het contact verder ging dan een professionele behandel- en werkrelatie. Nadat het Bureau Integriteit van DJI een onderzoek had gedaan, is deze niet-professionele relatie vastgesteld. In april dit jaar werd er ook een medewerker van de Oostvaarderskliniek op staande […]

today12 juni 2024 6


0%