Nieuws

Almeerse punkpop-band schrijft nummer over Almere City

today16 mei 2023 2

Achtergrond
share close

De Almeerse band Psychose heeft een nummer uitgebracht over voetbalclub Almere City. Met het lied willen ze zingen over iets positiefs in Almere. “We zijn trots op de club en dat we in Almere wonen”, zegt de gitarist met artiestennaam De Ketter.

Normaal gesproken maakt Psychose muziek waarin ze kritiek uiten op iets in de stad. Volgens De Ketter past dat het best bij het genre dat ze spelen. “In de wortels van de hiphop en punk zit veel kritiek naar onderwerpen. Over de muziek heen worden dan kritische teksten gezongen.” Daarmee wil de Almeerse band de luisteraar laten nadenken.

Stad omarmen

Toch vinden de bandleden het belangrijk dat niet alles wat ze spelen negatief is. “We zeggen wel dat alles slecht is in Almere, maar we omarmen de stad wel”, zegt de gitarist. Volgens hem is dat belangrijk. “We identificeren ons als Almeerse band en willen het ook laten zien als we ergens blij mee zijn.” Vandaar dus het nummer over Almere City.

“We zijn trots op Almere en Almere City” – Gitarist, De Ketter

Het liefst willen ze dan ook de bekendste band van Almere worden. Daar heeft Psychose al wat stappen in gezet. Tijdens het Bevrijdingsfestival in Almere stonden ze namelijk op het hoofdpodium. “We hadden een competitie georganiseerd door Kunst is Leuk gewonnen,” zegt De Ketter, “dat was echt een grote stap richting ons doel”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Talentvolle Almeerder Van Axel Dongen verlengt contract bij Ajax

Aanvaller Amourricho van Axel Dongen uit Almere heeft een nieuw contract getekend bij Ajax, melden verschillende media waaronder VI en De Telegraaf. De 18-jarige speler zou een contract hebben getekend voor vier jaar. Van Axel Dongen speelde één wedstrijd in het eerste van de Amsterdamse club. Dat was vorig jaar tegen FC Utrecht De Almeerder werd in de jeugdopleiding van Ajax in 2021 gekozen tot talent van het jaar in de opleiding van Ajax.

today15 mei 2023 13


0%