Nieuws

Almeerse politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk

today15 december 2023 7

Achtergrond
share close

De politie in Almere waarschuwt voor illegaal vuurwerk. Meerdere teams roepen via X op om verdachte situaties te melden die mogelijk met illegaal vuurwerk en de handel erin te maken hebben. Ook het vermoeden dat het ergens ligt opgeslagen, kan worden gemeld.

De Almeerse politie brengt het bericht naar buiten naar aanleiding van nieuws van uit Friesland. Daar zijn vier groepen van de berichten-app Telegram offline gehaald die op grote schaal in vuurwerk handelden. De groepen hadden samen meer dan 9.000 leden die actief waren, waarvan de beheerder minderjarig is.

De politie treft geregeld honderden kilo’s explosieven, onveilig opgeslagen in schuurtjes, op zolders en in slaapkamers aan. Volgens hen zijn de gevolgen bij brand of andere ongelukken niet te overzien. Daarom richten ze zich bij het aanpakken van verboden vuurwerk niet alleen op de eindgebruikers en de lokale handel, maar vooral op de handelsnetwerken daar achter.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bevrijdingsfestivals komen geld tekort, Almere vraagt Rutte om hulp

De gemeente Almere wil dat demissionair premier Mark Rutte geld vrijmaakt voor de bevrijdingsfestivals. Dat vragen ze hem in een brief op initiatief van de gemeente Roermond die ze ondertekenen. De festivalorganisaties van de gemeenten zitten sinds de coronacrisis in de financiële problemen en hopen door de brief op een steuntje in de rug. In de brief wordt om één miljoen euro euro gevraagd voor de bevrijdingsfestivals. Dat geld dat […]

today14 december 2023 6


0%