Nieuws

Almeerse partijen geschrokken van onderzoek pgb-zorgaanbieders met een strafblad

today11 mei 2023 36

Achtergrond
share close

Stedenwijk en Tussen de Vaarten Noord staan in de top tien van wijken in Nederland waar, procentueel gezien, de meeste pgb-zorgaanbieders een strafblad hebben. Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen zelf zorg inkopen bij particuliere zorgorganisaties. Partijen DENK, PVV en VVD uit Almere staan versteld van het onderzoek en willen weten hoe het college dit probleem gaat aanpakken. 

Vorige week heeft onderzoeksbureau Zicht op Ondermijning cijfers uitgebracht van wijken in Nederland met de meeste pgb-zorgaanbieders die zijn veroordeeld. Uit onderzoek blijkt dat daar vaker wordt gefraudeerd door middel van hogere declaraties dan in de reguliere zorg.

Zorgen

Partijen DENK, PVV en VVD hebben schriftelijke vragen ingediend bij het college. Ze willen onder andere weten of het college op de hoogte was van het aantal pgb-zorgaanbieders met een strafblad en wat zij hebben gedaan om het probleem aan te pakken.

De partijen zeggen in de brief dat het noodzakelijk is om strenge controles uit te voeren om deze situaties te voorkomen, zodat het overheidsgeld op de juiste plaats terechtkomt en niet in de zakken van onbetrouwbare bedrijven.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Geredde babyaapjes uit Italië krijgen zorg in opvang stichting AAP

Afgelopen weekend zijn vier jonge apen met alle spoed naar Stichting AAP in Almere gebracht. Een bezorgde Italiaanse dierenarts vertrok met zijn camper en de dieren naar Nederland. De jongste aap is onderweg overleden. De andere drie apen zijn opgevangen en zitten nu in quarantaine.  Tijdens een politiecontrole op de Italiaanse snelweg zijn vier babyaapjes ontdekt. Ze zaten in kooitjes tussen een papegaai en twee honden. Het gaat om drie […]

today11 mei 2023 173


0%