Nieuws

Almeerse ouderen gaan met de voetjes van de vloer tijdens Het Danspaleis

today4 mei 2023 23

Achtergrond
share close

De lounge van Almere City FC is vandaag omgetoverd tot een balzaal. Het Danspaleis is vandaag voor het eerst naar Almere gekomen. Tientallen Almeerse senioren zijn naar het Fanny Blankers-Koenpark afgereisd om een middagje te dansen. 

Bij binnenkomst is de hele zaal gevuld met dansende mensen: jong en oud. Iedereen heeft vrienden, familie, buren of hun verzorgers meegenomen naar Het Danspaleis.

Het Danspaleis organiseert ieder jaar zo’n 150 dansmiddagen in vrolijk aangeklede instellingen, buurthuizen of andere gebouwen. Iedereen is welkom, jong en oud, maar de ouderen staan wel centraal.

De begeleiders van Het Danspaleis proberen iedereen te verleiden om uit hun stoel te komen en in beweging te komen. Niks moet, alles mag natuurlijk. Zo waren er mensen die lekker aan het dansen waren, vanuit hun stoel volop aan het meezingen waren of met elkaar gingen kletsen.

Uit de speakers waren klassiekers zoals Elvis Presley tot aan Nederlandse meezingers zoals André Hazes te horen. Veel nummers halen herinneringen bij de mensen naar boven. Mensen die misschien twintig jaar niet hebben gedanst, staan gelijk op uit hun stoel nadat een Jazz-nummer wordt gedraaid. “Of je nou wil dansen of niet, muziek verbindt”, zegt een van de deelnemers.

Voor veel ouderen haalt Het Danspaleis hen uit hun dagelijkse sleur. Met ‘het tankstation van levensvreugde’, zoals ze zichzelf noemen, wil de organisatie eenzaamheid aanpakken. Het draait vandaag niet alleen om beweging en vitaliteit, maar om contact maken met elkaar.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Lionsclubs Almere halen €2.500 op voor Stichting Broodje Hagelslag: “Met vijfhonderd euro waren we ook al blij geweest”

Drie Lionsclubs in Almere hebben een cheque van 2.500 euro aangeboden aan Stichting Broodje Hagelslag. Dit deden de vrijwilligersclubs bij de vestiging van Broodje Hagelslag aan de rand van Almere Stad. Het geld is tijdens Koningsdag opgehaald. Broodje Hagelslag is een stichting die jongeren, maar ook ouderen, met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt. Dat doen ze in de vorm van een horecabedrijf. Zo leren jongeren volgens Eveline Imhoff, werkzaam […]

today4 mei 2023 67


0%