Nieuws

Almeerse juf Cora is de beste juf van Nederland

today6 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

Cora Posthumus van het Taalcentrum in Almere mag zich een jaar lang ‘docent van het jaar’ noemen in het primair onderwijs. De prijs werd donderdag op de ‘Dag van de Leraar’ uitgereikt door demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul. In totaal maakten drie docenten kans in deze categorie.

Posthumus maakt zich al twintig jaar sterk voor gespecialiseerd en intensief taalonderwijs voor jonge nieuwkomers. Eén jurylid was zo geraakt door haar verhaal dat die overweegt terug te keren naar het onderwijs.

Volgens de jury is de impact van Posthumus meteen zichtbaar, ze is volgens hen een ambassadeur voor het onderwijs.

In totaal zijn er vier docenten van het jaar gekozen. Er waren ook prijzen in de categorieën speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Straatroof op vrouw met rollator mislukt, vrouw komt wel ten val

Een man heeft donderdag even voor het middaguur geprobeerd een vrouw met een rollator van haar tas te beroven. Dat gebeurde ter hoogte van de Willem Pijperstraat in Almere Muziekwijk. De 65-jarige viel bij de schermutseling en raakte volgens de politie gewond. De dader ging er zonder buit vandoor en is nog voortvluchtig. De vrouw liep met haar rollator langs het busstation toen een man probeerde haar tas van haar […]

today6 oktober 2023 5


0%