Nieuws

Almeerse jongeren spelenderwijs op de vlucht voor de politie: ‘Drempelverlagend’

today25 oktober 2023 5

Achtergrond
share close

In de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten renden tientallen jongeren gillend door de straten op de vlucht voor de politie. Ze speelden er een spel, genaamd ‘Hunted’. Als de jongeren tussen de tien en zestien jaar na anderhalf uur nog niet gepakt waren, maakten ze kans op mooie prijzen. Na het spel konden ze gratis kip-bami mee eten.

Het spel is dan ook gebaseerd op het televisieprogramma Hunted, een spannend kat- en muisspel waarin gewone Nederlanders weken uit handen van een opsporingsteam moeten zien te blijven. De editie van Almere duurt maar een middag, maar is volgens de deelnemers net zo spannend.

Zo’n honderd jongeren in de leeftijd van tien tot zestien jaar hadden zich opgegeven. Ze stormden massaal vanaf de school Egelantier de wijk in. Niet lang daarna werden ze achtervolgd door een stuk of twintig agenten: Een enkele op de motor, veel op de fiets en een paar in de auto. “Mijn tactiek is zo hard mogelijk rennen,” zegt deelnemende vluchter Xavier de Haan. “Maar wij zijn net iets slimmer”, is de reactie van wijkagent Wim Knol.

‘Politie is niet alleen boeven vangen’
Met Hunted wil de politie de kloof tussen jongeren en de politie verkleinen. “Meestal is het voor jongeren toch wel een dilemma om naar de politie te stappen,” zegt Knol. Een collega die achter de vluchters aangaat, vult aan: “Ik denk dat we hiermee de drempel verlagen. Dat ze ook zien dat de politie ook wel leuk is en niet alleen boeven vangt.”

“Ik vond het best tof”, zegt een dol enthousiast meisje. Hoewel ze drie keer ‘aangehouden’ is door de politie. “Ze waren veel te snel op hun snelle fietsen. Dus ik dacht: Rennen, rennen, rennen! Maar ik werd toch gepakt,” zegt ze met een brede grijs. “Ik ben nog nooit gevlucht voor de politie. Het was een hele ervaring.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers orkest op zoek naar jonge violisten en cellisten

De Strijkersklas van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) is op zoek naar kinderen van zes jaar en ouder die viool, cello of contrabas spelen. Onder leiding van viooldocent Ivan Pieksma leren de kinderen samenspelen en worden ze voorbereid op het spelen in een orkest.  Het AJSO bestaat al 35 jaar en geeft meerdere concerten per jaar. Tijdens de lessen spelen de kinderen samen eenvoudige liedjes. Ze krijgen de kans […]

today24 oktober 2023 4


0%