Nieuws

Almeerse Hockey Club in financieel zwaar weer: ‘Schuld loopt in tonnen’

today29 juni 2023 30

Achtergrond
share close

Het gaat niet goed met de Almeerse Hockey Club. De club zou volgens bronnen een schuld hebben die in de tonnen loopt. Leden vrezen voor het voortbestaan van de sportclub. Volgens interim-voorzitter Dirk Jan Jonker wordt er hard gewerkt aan een oplossing.

In een mail die is verspreid onder leden wordt gesproken over betalingsachterstanden die zijn opgelopen bij overheidsinstanties. Het gaat hier om de gemeente en de Belastingdienst. “Uiteraard zijn we met beide in gesprek om tot oplossingen te komen. Dat neemt niet weg dat de huidige situatie niet lang meer houdbaar is. Uiteraard zijn we als bestuur al enige tijd bezig om het tij te keren”, staat in de brief te lezen.

Bronnen vertellen aan 1Almere dat het erop of eronder is voor de club. De Almeerse Hockey Club zou tijdens de coronapandemie geld hebben geleend, maar kan dat nu niet terugbetalen. Het gaat inderdaad om tonnen, in het uiterste geval kan de schuld oplopen tot bijna 800.000 euro.

Volgens Jonker is de schuld ontstaan door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “Toen de coronapandemie uitbrak speelden we met Heren 1 in de hoofdklasse. Spelen op het hoogste niveau brengt veel kosten met zich mee. Bijvoorbeeld in budget voor spelers en trainers.” De club heeft daarom een beroep moeten doen op bijvoorbeeld NOW-steun en moet die dit jaar terugbetalen.

Stijgende lasten
Volgens de vereniging heeft de financiële situatie ook te maken met stijgende lasten als het gaat om de inkoop van materialen en het onderhoud van het pand. “Terwijl de inkomsten dalen. Die daling heeft te maken met een verlies aan leden, teruglopende sponsorinkomsten en gedurende corona hebben we nauwelijks baromzet gehad.”

Het huidige bestuur, waarvan Jonker inmiddels zo’n 2,5 jaar interim-voorzitter is, heeft voor het oplossen van de problemen de hulp ingeroepen van een crisisteam. Mensen binnen de club die verstand hebben van financiën proberen de club weer gezond te maken.

Komend seizoen
Volgens Jonker is er voor komend seizoen een sluitende begroting, over de forse schuld die er ligt is de club in gesprek met de schuldeisers. Alle schuldeisers zijn overheidsinstanties, benadrukt Jonker. Er zijn geen schulden bij bijvoorbeeld een bank.

De Almeerse Hockey Club is de oudste en grootste club van Almere. De vereniging heeft ruim 1000 leden. De dames van Almere degradeerden dit seizoen en komen volgend jaar uit in de overgangsklasse. Heren 1 heeft zich veiliggesteld, dit seizoen eindigden zij op de vijfde plek in de promotieklasse.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Onschuldige 16-jarige jongen gewond door stroomstootwapen van Almeerse politie

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Almere getaserd bij zijn arrestatie. Agenten achtervolgden hem omdat hij werd verdacht van een poging tot woninginbraak aan de Leemwierde in Haven. Hij bleek onschuldig te zijn. Een bewoner van de Leemwierde belde in de nacht van zaterdag op zondag de politie omdat er gestommel klonk in het huis van de onderburen, terwijl die op vakantie waren. De melder zag dat twee personen […]

today28 juni 2023 76


0%