Nieuws

Almeerse brandweerkazerne organiseert dag voor kinderen met handicap

today26 juni 2024 6

Achtergrond
share close

Op zaterdag 6 juli opent de brandweerkazerne in Almere Poort haar deuren voor de brandweerdag. Dit jaarlijkse evenement biedt kinderen met een handicap en hun gezinnen een dag vol activiteiten. Dit jaar staat de dag in het teken van de ‘Olympische Spelen in Parijs’.

De brandweerdag begon 36 geleden als een klein initiatief met een paar ouders die een gehandicapt kind hadden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Vorig jaar kwamen er zo’n 250 bezoekers op af.

Bezoekers kunnen rondritten maken in brandweer- en hulpverleningsvoertuigen, waarbij de sirenes volop gebruikt worden. De route gaat over de busbaan van de brandweerkazerne in Poort naar de kazerne in Veluwsekant en weer terug.

Route optocht

Naast de rondritten zijn er op de brandweerdag tal van andere activiteiten, zoals brandjes blussen, klimmen op de hoogwerker en een discofeest als afsluiting van de dag. Ook dit jaar zal Danny Dit optreden tijdens het feest.

De brandweerdag wordt georganiseerd door de brandweer in Almere en de stichtingen ABRI en Triade. Deze dag is alleen bestemd voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die zich speciaal hebben aangemeld. Andere bezoekers kunnen wel langs de kant de optocht bekijken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Eerste bewoners van senioren-wooncomplex ontvangen sleutels in Waterwijk

De eerste bewoners van het nieuwe wooncomplex Leeghwaterhof in Waterwijk kregen maandagochtend de sleutel van hun seniorenwoning. Het idee is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Doordat ouderen dichter bij elkaar wonen, hoopt woningcorporatie de Alliantie dat ouderen elkaar makkelijker treffen en zich verbonden voelen. De appartementen in Leeghwaterhof zijn speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder uit de Waterwijk. De gemeente […]

today26 juni 2024 5


0%