Nieuws

Almeerse American footballer Odukoya op de rand van wereldberoemde NFL

today3 oktober 2023 7

Achtergrond
share close

Thomas Odukoya uit Almere heeft een kans om in de Amerikaanse National Football League (NFL) te spelen. Dat is de Grootste American Football divisie van de Verenigde Staten. In een interview met de NOS, praat de 26-jarige over zijn kansen.

De Almeerder was tijdens de NFL-draft door geen enkel team gekozen. Dit is een jaarlijks evenement waarbij alle 32 teams in de NFL nieuw talent uit de universiteiten kiezen. Maar Odukoya is achteraf toch door de hoofdcoach van de Tenessee Titans uitgenodigd voor een gesprek.

Zij wilden dat de football-speler terugkwam in hun “practice squad”. Dit zijn spelers die meetrainen, maar geen wedstrijden spelen. Het management van het team heeft er superveel vertrouwen in dat hij blijft ontwikkelen. Hierdoor is er nog een kans voor de Almeerder om uiteindelijk toch in de NFL te spelen.

Flevo Phantoms
Odukoya had op zijn zestiende nog nooit een football aangeraakt, zo schrijft de NOS. Omdat hij redelijk groot en atletisch was, vroeg een klasgenoot aan hem om mee te trainen met de Flevo Phantoms. Dit is de American football ploeg van Almere.

Een paar jaar later wilde hij proberen de NFL te halen. “Toen ik negentien was, dacht ik: het is nu of nooit”, vertelt Odukoya. “Ik maakte een highlight tape van mezelf met mijn beste plays en stuurde die naar verschillende coaches in Amerika.

Vervolgens kreeg Odukoya de kans om bij verschillende junioren ploegen te spelen: West Hills Coalinga in Californie en Garden City in Kansas. Voor Odukoya zich opgaf voor de NFL-draft had hij bij Eastern Michigan University gespeeld, waar hij aanvoerder werd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vleermuizen verhinderen snelle sloop NCCW-gebouw Almere Haven

Woningcorporatie de Alliantie wil het oude NCCW-gebouw in Almere Haven zo snel mogelijk slopen, maar de aanwezigheid van vleermuizen in het pand maken dat niet mogelijk. Dat meldt de Alliantie. Omwonenden maken zich al langere tijd grote zorgen over de staat van het gebouw aan de Markenlaan. Ruiten zijn ingegooid en hekken worden aan de kant geschoven. Verder hangen in het pand daklozen en verslaafden rond en worden er geregeld brandjes gesticht. […]

today3 oktober 2023 10


0%