Nieuws

Almeers slachtoffer toeslagenaffaire op lijst van partij Omtzigt

today27 september 2023 5

Achtergrond
share close

Faith Bruyning uit Almere staat op de achttiende plek van de kandidatenlijst voor de partij Nieuw Sociaal Contract (NSC). Ze maakt daarmee grote kans om in de Tweede Kamer te komen. NSC is opgericht door oud-CDA’er Pieter Omtzigt. Bruyning is slachtoffer van de toeslagenaffaire, de kwestie die mede door Omtzigt op de kaart is gezet.

De Almeerse heeft het onrecht dat haar en vele andere is aangedaan niet onder stoelen of banken gestoken. Ze sprak op meerdere gelegenheden over haar rol als slachtoffer. Veel mensen kwamen bij de Rijksoverheid op een lijst als fraudeur te staan. Ze werden ten onrechte verdacht van fraude met toeslagen. Het Rijk kwam met een streng terugvorderingsbeleid.

Bruyning is jurist en als gevolg van de affaire actief geworden om medeslachtoffers te ondersteunen. Zo is ze ook betrokken bij de oprichting van Number 90 aan de Louis Armstrongweg 90 in Almere. Daar kunnen gedupeerden, ambtenaren, juristen, hulpverleners en andere betrokkenen elkaar ontmoeten, om zo samen tot nieuwe oplossingen te komen. Almere telt zo’n 3.035 gedupeerden van de affaire.

Verkiesbare plek
De partij van Omtzigt doet het goed in de peilingen. De partijleider twijfelde nog lange tijd of hij in alle kiesdistricten mee wilde doen, omdat hij mogelijk onvoldoende kandidaten zou hebben. Meer dan 2.400 kandidaten hebben zich vervolgens bij hem gemeld. Uit de sollicitatieronden die daarop volgden heeft Omtzigt een lijst samengesteld met 44 kandidaten.

Volgens peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen staat de VVD op 27 zetels, vlak daarachter volgt NSC met 25 zetels. Met plek 18 staat Bruyning daarmee op een verkiesbare plaats. Op 22 november zijn de verkiezingen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Philadelphia wil nog een plek waar licht-verstandelijk beperkten zelfstandig wonen

Bij het Homerushuis in Almere Poort wordt dinsdagmiddag symbolisch de eerste steen gelegd voor een nieuw appartementencomplex van Philadelphia. Daar wonen straks 36 jongeren die vallen onder begeleid wonen. Jongeren met een licht tot matige verstandelijke beperking. Volgens Roel Wieringa van Philadelphia zijn er plannen voor nog zo’n complex. Dat zegt hij in gesprek met Omroep Flevoland. De wachtlijst voor mensen die ook graag zelfstandig willen wonen is minstens net zo […]

today27 september 2023 5


0%