Nieuws

Almeers konijn dood nadat pakketbezorger zak hondenvoer over schutting gooit

today21 september 2023 1

Achtergrond
share close

Een postbezorger in Almere heeft vorige week een konijn zo ernstig verwond dat een dierenarts het beestje moest laten inslapen. Dat vertelt de eigenaar van konijn Okkie aan Hart van Nederland. De postbezorger zou een pakket van 15 kilo hondenvoer over de schutting hebben gegooid waardoor het diertje verlamde pootjes heeft opgelopen en uiteindelijk dus door een dierenarts uit zijn lijden is verlost.

Roeland, zoals de Almeerder heet wiens konijn om het leven kwam door de postbezorger, had een briefje opgehangen met de vraag of de bezorger het voer in de achtertuin wilde leggen. Op camerabeelden die de eigenaren maakten, is te zien dat de bezorger van PostNL het briefje leest en met het pakket in zijn handen naar de achtertuin loopt. Hij komt zonder pakket terug.

Het vermoeden van de eigenaar van Okkie is dat de bezorger het pakket over de schutting heeft gegooid, en niet door de openstaande poort is gelopen, zoals de bedoeling was. Een buurjongen zou het konijntje hebben horen gillen.

Geen excuses
“De arts zei dat hij dit nog nooit had gezien”, vertelt Roeland aan Hart van Nederland. Volgens de dierenarts heeft het konijn een trauma opgelopen door de klap. Ze heeft haar gebroken. Ze is verlamd aan haar achterpootjes en haar zenuwen zijn beschadigd. “Het moet een zware klap zijn geweest, want een konijn is niet zomaar verbrijzeld”, vertelt Roeland.

Naast verdrietig is Roeland vooral boos. De pakketbezorger heeft geen excuses gemaakt. Dat terwijl hij op een later moment nog wel is terug gereden, zo is te zien op camerabeeld. “Ik heb zo iets van: zeg het dan gewoon. Laat een briefje achter of kom dan ‘s avonds nog langs en bied je excuses aan.”

Het konijn op de foto is niet konijn Okkie.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Het weer van woensdag 20 september: af en toe zon, droog

Vandaag staat er nog steeds een stevige wind, maar wel minder in vergelijking met gisteren. Boven de stad staat er een vrij krachtige zuidenwind en op het Markermeer krachtig, windkracht 6. Verder is er vrij veel bewolking, maar de zon breekt ook af en toe door. Het blijft daarbij overal droog en het wordt maximaal 20 graden. Vanavond en vannacht wordt de bewolking dikker vanuit het westen en later in […]

today20 september 2023 4


0%