Nieuws

Almeers huis vol met drugs, OM eist celstraf tegen eigenaresse en vriend

today21 september 2023 13

Achtergrond
share close

De officier van justitie heeft woensdag dertig maanden cel geëist tegen een 41-jarige Lelystedeling. De man zou vorig jaar onder meer een paar kilo drugs, ruim 93.000 euro aan contanten en duizenden stuks professioneel vuurwerk hebben verstopt in het huis van zijn vriendin. Zijn vriendin, een 33-jarige Almeerse, hoorde een jaar cel waarvan 350 dagen voorwaardelijk tegen zich eisen.

Volgens de aanklager moet de vrouw hebben geweten van de illegale spullen in haar huis. Die lagen onder meer in een met een slot afgesloten slaapkamer, in de vriezer en in haar schuur.

In totaal ging het om ruim 800 gram amfetamine, een klein beetje coke, ruim een halve kilo MDMA en ruim drie kilo hasjiesj.

Daarnaast werden er een grote hoeveelheid vuurwerk in de schuur gevonden. Het ging daarbij om 100 lawinepijlen, 4000 nitraten, 150 Cobra’s en 21 mortierbommen. In de ovenla lag het geld verstopt en de politie vond ook een flinke lading nepmerkkleding, schoenen en parfums plus pepperspray, een vuurwapen en munitie.

‘Wist van niets’
De Almeerse vertelde in de rechtszaal dat zij niets heeft geweten van de spullen en het geld. ‘’Ik kwam nooit in de schuur of de vriezer. En die kamer was van hem, daar stonden zijn persoonlijke spullen.’’

Ze lijdt al jaren aan anorexia en was in die periode druk met behandelingen. “Mijn focus lag op mijn herstel. Hij had zijn leven, ik het mijne.”

Toen de politie haar woning binnenviel na een tip, schrok ze zich naar eigen zeggen dan ook rot. Opvallend vindt de officier dat ze op dat moment snel een app’je naar de Lelystedeling stuurde met de tekst: “Kom niet naar huis, ze hebben je drugs gevonden.”

“Een agent vertelde me van de drugs en ik wilde met het berichtje mijn vriend alleen maar waarschuwen, omdat hij de volgende dag zijn zoontje zou zien. Ik wilde niet dat dat niet door kon gaan.”

‘Bijna dood’
De vrouw stortte daarna volledig in en moest een paar keer worden opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze zo verzwakt was. “Ik heb dit bijna met de dood moeten bekopen.” En ook nu nog gaat het niet goed met haar, zei ze.

Met een rollator kwam ze de rechtbank binnen en even moest de zitting worden gestopt, omdat ze niet lekker werd. Verdrietig vertelde ze de rechters dat ze een euthanasietraject heeft aangevraagd.

De officier vindt dat haar de merkkleding die werd gevonden in een door haar vriend gehuurde opslagruimte en de wapens en munitie, niet kan worden verweten. Maar voor de rest is wat hem betreft genoeg bewijs, al vindt hij haar rol een stuk kleiner dan die van haar vriend. Met de strafeis die op tafel werd gelegd, hoeft ze niet terug de cel in.

‘Was spaargeld’
De Lelystedeling acht hij schuldig aan alles, ook al ontkent hij slechte bedoelingen te hebben gehad. Het geld was volgens hem zijn spaargeld, waar hij al jaren mee bezig was. De nepmerkkleding, schoenen en parfums waren volgens hem gewoon voor hemzelf en zijn zoontje en niet voor de verkoop, zoals de aanklager hem verwijt.

Waar de wapens en munitie vandaan komen, zegt hij niet te weten. “De drugs had ik in bewaring voor iemand die in de problemen zat. Ik schrok ook van de hoeveelheid, maar ik wilde helpen. Dat is stom geweest.” Het vuurwerk was volgens hem voor een nieuwjaarsfeestje met vrienden op een boerderij.

Maar dat ging er bij de aanklager niet in. “Zoveel vuurwerk, midden in een woonwijk? Dat neem ik hem heel erg kwalijk.” Hij denkt dat de man ook hierin handelde.

De uitspraak is over twee weken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeers konijn dood nadat pakketbezorger zak hondenvoer over schutting gooit

Een postbezorger in Almere heeft vorige week een konijn zo ernstig verwond dat een dierenarts het beestje moest laten inslapen. Dat vertelt de eigenaar van konijn Okkie aan Hart van Nederland. De postbezorger zou een pakket van 15 kilo hondenvoer over de schutting hebben gegooid waardoor het diertje verlamde pootjes heeft opgelopen en uiteindelijk dus door een dierenarts uit zijn lijden is verlost. Roeland, zoals de Almeerder heet wiens konijn om […]

today21 september 2023 2


0%