Nieuws

Almeerders tellen flierefluitend mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

today30 januari 2024 21

Achtergrond
share close

Een huismus, vink, pimpelmees en een specht. Allemaal vogelsoorten die voorbij kwamen in de tuinen van Almeerders tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Elk jaar wordt die georganiseerd door de Nationale Vogelbescherming. Ruim 1200 Almeerders deden mee. Samen telden ze bijna 20.000 vogels.

In Almere werd vooral de huismus gespot, maar ook de pimpelmees en koolmees zijn veel te vinden in Almeerse tuinen. Opvallend is dat de spreeuw ook in de top tien van meest getelde vogels in de stad staat, maar niet in de landelijke top tien.

Een woordvoerder van De Nationale Vogeltelling laat weten dat mensen enthousiast meetellen. “Het is even een moment voor jezelf en te genieten van de vogels in je tuin. Er worden ook via onze socials mooie foto’s gedeeld van vogels, maar ook tuinen.”

Toch zijn er ook plekken waar helemaal geen vogels worden geteld. De Vogelbescherming laat geeft bij RTL Nieuws aan dat ze het verhaal hoorden van iemand van wie de buren de heg hadden vervangen door een schutting. “Die heeft meteen bijna geen vogels gezien, terwijl dat in eerdere jaren wel zo was.” Daarom doet de Vogelbescherming ook een oproep om te zorgen voor groen in de tuinen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeenteraad praat over explosies in de stad

De gemeenteraad zal tijdens de Politieke Markt van komende donderdag twee moties bespreken die over de recente explosies in Almere gaan. De afgelopen maanden heeft de stad vaker te maken gehad met explosies, wat heeft geleid tot bezorgdheid onder zowel de gemeenteraad als de inwoners. De raad wil praten over de aanpak van de explosies. Inwoners kunnen tijdens de vergadering ook meepraten. Op verschillende plekken in de stad is cameratoezicht ingesteld uit vrees voor […]

today29 januari 2024 10


0%