Nieuws

Almeerders roepen via petitie op tot raadsenquête naar Floriade

today26 juli 2023 67

Achtergrond
share close

Inwoners van Almere willen dat de gemeenteraad middels een zogeheten raadsenquête onderzoek gaat doen naar de Floriade. Een petitie die daartoe oproept is sinds gisteren al honderden keren ondertekend. Het doel van het onderzoek is om te kijken hoe het heeft kunnen gebeuren dat de kosten voor het evenement zoveel hoger zijn uitgevallen dan in eerste instantie de bedoeling was.

De opsteller van de petitie is Jasperien van Weerdt. Zij schrijft bij een toelichting dat ze de raadsenquête wil omdat dit “met verhoren onder ede, het meest adequate middel is om te achterhalen waarom het mis is gegaan en lessen te trekken voor de toekomst.”

Een raadsenquête is vergelijkbaar met een parlementaire enquête alleen dan op lokaal niveau. Een afvaardiging van de gemeenteraad kan betrokkenen dan onder ede verhoren over wat er is gebeurd.

Vertrouwen terugwinnen

Verder schrijft Van Weerdt “dat dit gaat om kostbaar gemeenschapsgeld” en dat het “de plicht is van het gemeentebestuur om hierover verantwoording af te leggen en het geschade vertrouwen van Almeerse burgers terug te winnen.”

De Almeerse gemeenteraad is al voornemens om de gang van zaken rondom de Floriade te onderzoeken, maar in welke vorm weten ze nog niet. De PVV pleitte eerder al wel voor een enquête. Een commissie onderzoekt nog op welke wijze het debacle rondom de beurs onderzocht moet worden.

1Almere en Omroep Flevoland deden onderzoek naar de Floriade:

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Uitbraak Norovirus in verzorgingstehuis Almere

In verzorgingstehuis De Kiekendief in Almere Stad is het zeer besmettelijke Norovirus uitgebroken. Het virus dat erom bekend staat braken en diarree te veroorzaken, is geconstateerd bij vijf bewoners. Vier daarvan wonen op dezelfde afdeling die nu is afgesloten om verdere verspreiding te voorkomen. Dat zegt Frederique Mensink van Zorggroep Almere waar De Kiekendief onderdeel van is. Mensink vertelt dat de familie en bewoners van De Kiekendief extra informatie krijgen […]

today26 juli 2023 26


0%