Nieuws

Almeerder zamelt geld in om zijn kinderboek naar Oekraïne te kunnen sturen

today18 september 2023 4

Achtergrond
share close

Rien Moolhuizen uit Almere wil zijn kinderboek ‘Kris’ gratis beschikbaar stellen aan kinderen in Oekraïne. Daarvoor is hij een crowdfunding begonnen. Hij heeft tienduizend euro nodig.

“In Oekraïne zijn verschrikkelijke dingen aan de gang. Kinderen lijden daar enorm onder. Ik dacht: ik wil mijn boek daarheen hebben. Voorlezen zorgt voor een moment van rust, je kunt alles even vergeten”, vertelt Moolhuizen. Het geld is nodig voor het laten vertalen van zijn boek en voor het laten drukken en versturen van de boeken naar Oekraïne.

Moolhuizen heeft al een vertaler gevonden. Tot nu toe is er zo’n 2100 euro binnen. Dat is goed voor ruim honderd boeken. De tekeningen in het boek van Moolhuizen zijn gemaakt door een vrouw uit Oekraïne. Ze is gevlucht voor de oorlog in haar land en woont nu tijdelijk met haar zoontje in Nederland.

Het verhaal gaat over een zebra die op reis gaat in Afrika en daar allerlei avonturen beleeft. Z’n vriend, een jachtluipaard, gaat hem achterna.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere City pakt historisch eerste punt in Rotterdam

De hatelijke 0 is weg. Almere City heeft in Rotterdam een historisch eerste punt in de Eredivisie gepakt. In Rotterdam vergat de ploeg van Alex Pastoor zich in de tweede helft te belonen en bleef het tegen Excelsior steken op 0-0. De beginfase op het volgepakte Woudestein was rommelig. Almere City probeerde voetballend naar voren te komen, de gastheren hanteerden alleen de lange bal van keeper Stijn van Gassel. Zowel […]

today18 september 2023 5


0%