Nieuws

Almeerder richt surveillancedienst op om buurtbewoners te helpen

today9 januari 2024 3

Achtergrond
share close

Almeerder Danny van Krimpen, wil een surveillancedienst opstarten om ouderen, alleenstaanden en kwetsbare mensen in de nachtelijke uren te helpen. Met zijn stichting Ondersteunende Surveillance Jeugd & Wijk (OSJW) wil hij inwoners van Almere ondersteunen waar geen noodzaak is om de hulpdiensten te laten komen.

Van Krimpen wil met zijn surveillancedienst met een bus in Almere Buiten staan. In de nacht kunnen mensen hem op een noodnummer bellen en dan kan hij binnen vijf minuten langskomen. “In het begin zal ik eerst iedere nacht zelf surveilleren. Mijn vrouw zal daarbij af en toe helpen. Ik hoop dat er op een gegeven moment vrijwilligers willen meehelpen.”

Almeerders te hulp schieten

Hij kwam vorig jaar op het idee om een surveillancedienst op te zetten. Van Krimpen heeft zelf een beveiligingachtergrond en merkte dat er in zijn wijk vooral ‘s nachts veel problemen waren. “Er is een groot gat ontstaan tussen de normale burger en de overheidsdiensten. De politie is te veel met zware criminaliteit bezig en hebben geen capaciteit om voor kleine dingen te komen”, zegt Van Krimpen.

Om die reden wil hij Almeerders te hulp schieten als ze de hulpdiensten niet willen of kunnen inschakelen. “Stel dat een alleenstaande moeder in de nacht plotseling naar de huisartsenpost moet voor haar zoon, maar geen auto heeft. Niet iedereen heeft het geld om een taxi te bellen en een ambulance komt niet voor zo’n geval. Dan kunnen mensen mij bellen en kan ik ze naar de huisartsenpost brengen. Maar ook voor heel veel andere gevallen, als je bijvoorbeeld niet alleen over straat durft.” Ook hoopt Van Krimpen hiermee de politie en handhaving te ondersteunen en ontlasten bij belangrijke taken in de wijk.

Inzamelingsactie

Als alles goed verloopt hoopt hij over een maand van start te gaan. De komende tijd gaat hij flyers uitdelen en langs de deuren om mensen op de hoogte te brengen van zijn surveillancedienst. Van Krimpen hoopt dat de gemeente Almere zijn stichting volledig of gedeeltelijk kan subsidiëren. “Ik ben nu op zoek naar mensen die lid willen worden en ons kunnen ondersteunen. Mensen kunnen per maand opzeggen”, vertelt Van Krimpen. “Als je geen lid bent, kun je uiteraard nog steeds naar ons bellen als je hulp nodig hebt.”

Van Krimpen heeft een inzamelingsactie opgezet om geld op te halen waarmee hij de surveillanceauto’s kan bestickeren en een nieuwe hartschokapparaat (AED) kan aanschaffen. “Daarnaast zullen wij het geld nodig hebben voor de opstartfase zoals een website en promotie.”

Foto: Reinder Tasma

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Twintig bewoners Almere Poort maken bezwaar tegen komst verslaafdenopvang

Zo’n twintig bewoners van Almere Poort hebben bij de gemeente formeel bezwaar gemaakt tegen de komst van verslaafdenopvang Domus naar hun wijk. De locatie van de opvang is vlakbij scholen gepland. Omwonenden konden tot vandaag een zienswijze tegen het plan indienen bij de gemeente. Uit de reacties blijkt dat wijkbewoners bang zijn voor de veiligheid van hun kinderen. “Dagelijks fietsen/lopen duizenden kinderen langs die plek”, valt in één van de […]

today9 januari 2024 2


0%