Nieuws

Almeerder met drie tassen vals geld veroordeeld tot taakstraf

today18 december 2023 4

Achtergrond
share close

Een 25-jarige man uit Almere is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur voor het hebben van vals geld en spullen om vals geld te maken. Met de spullen zou de man zo’n 25.000 aan valse euro’s kunnen maken. De zaak speelt al sinds 2019, maar is lang op de plank blijven liggen.

Toen de begeleiding van het beschermd wonen traject waar de Almeerder verbleef zijn kamer onderzocht, werden drie tassen gevonden met vals geld. Daar zaten onder meer dertig valse biljetten van vijftig euro en acht van twintig euro in. Ook zaten er spullen in om vals geld te maken, zoals papier, stanleymessen, hologrammen, linialen en zo’n 300 vellen met afdrukken van vijftig, twintig en tien euro.

Een medeverdachte is al eerder veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Hij zou de eigenaar zijn van de drie tassen die gevonden werden.

‘Geld was voor clip’

Bij de politie verklaarde de 25-jarige dat hij een videoclip wilde opnemen en dat hij daar vals geld voor nodig had. Twee weken geleden ontkende hij dat voor de rechter. Volgens hem is hij onder druk gezet door de politie.

In het vonnis schrijft de rechtbank dat zij geen geloof hecht aan die verklaring: “Het politieverhoor heeft in alle rust plaatsgevonden. Dat hij het vals geld alleen voor een videoclip had, is ongeloofwaardig.”

Wel houdt zij er in het vonnis rekening mee dat de Almeerder kwetsbaar is en leeft met een zorgmachtiging, waarmee hij verplichte zorg krijgt. Om die reden, en het lang laten liggen van de zaak, is een taakstraf opgelegd, zoals ook geëist werd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dit is er dit weekend te doen in Almere

Ballet, vogels spotten en een kerst sing-a-long. Al deze evenementen staan dit weekend op de planning in Almere. 1. Het Zwanenmeer Wanneer: zaterdag 16 december om 20:15 Waar: Kunstlinie Entree: €31,50 voor een ticket op de 2e rang en €39,50 voor een ticket op de 1e rang Het ballet van Staatsopera Bulgarije komt zaterdagavond naar de Kunstlinie in Almere. Hier voeren zij het bekende Zwanenmeer-ballet op. Dat doen ze op choreografie van Tjaikovski. […]

today15 december 2023 6


0%