Nieuws

Almeerder Marc van Amstel schrijft boek over zijn loopbaan in de media

today28 november 2023 13

Achtergrond
share close

Almeerder Marc van Amstel heeft een boek geschreven. Hij werkte 55 jaar lang in de media. Hij heeft zijn ervaringen en die van de mensen met wie hij heeft samengewerkt, gebundeld in het boek ‘Van Amstel tot Noordzee. Hij heeft in totaal 21 mediamakers uitgekozen om hun verhaal te vertellen. 

Het boek bevat verhalen van mediamakers, zoals Tineke de Nooij en Mitra Nazar, die vertellen over hun eigen carrière en wat Marc voor hen betekent. De schrijver moest er even aan wennen. Marc lacht. “Mensen praten meestal pas over je op je begrafenis, maar nu hoorde ik al wat ze over mij zouden zeggen”, zegt hij.

Verhaal over zijn loopbaan

In de afgelopen 55 jaar werkte hij onder andere bij TROS, RTV Utrecht en de NOS. Hij zegt dat hij tijdens die tijd hele bijzondere mensen heeft ontmoet. Hij wilde een verhaal schrijven over deze mensen: “Het waren allemaal interessante en aardige mensen en ik wilde iets doen met dat contact”. Hij wilde graag de verhalen van deze mensen horen, met hemzelf als rode draad.

Marc komt in sommige verhalen meer naar voren dan in andere verhalen in het boek. “Sommige mensen hebben namelijk hun verhaal zelf geschreven,” zegt Marc. Hij vond het leuk om dit boek te maken: “Het was heel inspirerend en leuk om dit samen met mensen te doen die me ook input hebben gegeven voor mijn carrière en die me veel hebben geleerd.”

Trots op het boek

Dit boek is Marcs tweede boek, maar dat maakt het niet minder bijzonder. “Ik ben trots dat mensen, zoals Tineke de Nooij, erin staan; zij is namelijk de eerste vrouwelijke diskjockey in Nederland.” Marc is trots op het boek: “Het was een beetje wonderlijk om dit te maken.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vier dagen les; Almeerse scholen proberen lerarentekort op te lossen

Almeerse schoolbesturen overwegen een vierdaagse schoolweek in te voeren als noodmiddel tegen het lerarentekort. De besturen van van Stichting Almere Speciaal, Prisma, ASG, Taalcentrum Almere, Eduvier en SKO willen samen een oplossing vinden, omdat het tekort alle scholen raakt. De schoolbesturen zien het lerarentekort oplopen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de besturen kan dit grote gevolgen hebben voor de leerlingen. Om alvast voorbereid te zijn op de problemen, wordt […]

today28 november 2023 15


0%