Nieuws

Almeerder Daan (14) repareert fietsen in zijn vakantie

today28 juli 2023 58

Achtergrond
share close

De veertienjarige Daan uit Almere gaat niet zoals zijn klasgenoten op vakantie, maar is deze zomer druk bezig met het repareren van fietsen.

Op Facebook plaatste hij een oproep met de vraag of mensen nog kapotte fietsen hebben staan waar hij aan mag sleutelen. Daar kreeg Daan tientallen reacties op. Samen met zijn vader rijdt hij deze zomer de hele stad door om de kapotte fietsen te repareren voor een extra zakcentje.

Hobby
“Ik ben begonnen met een mountainbike, die heb ik helemaal anders gemaakt. Daar rijd ik nu nog steeds op” , vertelt Daan die ook thuis regelmatig aan fietsen sleutelt. “Mijn vader zei toen ‘hier moet je werk van maken’. Dat vond ik wel een goed idee.” Voor vijf euro komt Daan met zijn gereedschap bij mensen thuis.

Banden plakken
Donderdagochtend werd er een band geplakt in Almere Haven. Voor vrijdag staan er ook alweer twee kapotte fietsen op de planning in Almere Buiten. Er wordt dus heel wat afgeplakt. Volgens Daan is voor veel mensen het plakken van een band een rotklus, maar zelf doet hij het maar al te graag. “Ik vind het makkelijk, maar ook leuk.” Maar of Daan hier later ook een toekomst in ziet weet hij nog niet.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere Floats kan niet verplaatst worden

Almere Floats dat op zaterdag 22 juli en zondag 23 juli zou plaatsvinden op het stadsstrand aan de Esplanade en het Weerwater kan niet verplaatst worden. Dat laat de organisatie van het evenement weten. Ze zijn nog bezig om te kijken of Almere Floats misschien op een andere datum kan plaatsvinden deze zomer, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. De organisatie liet afgelopen week weten dat het evenement niet kon […]

today28 juli 2023 23


0%