Nieuws

Almeerder Chris Jansen (PVV) beoogd staatssecretaris in nieuw kabinet

today18 juni 2024 2

Achtergrond
share close

Chris Jansen uit Almere is voorgedragen als staatssecretaris van Openbaar Vervoer en Milieu in het nieuwe kabinet Schoof. Op dit moment is Jansen gedeputeerde voor de provincie Flevoland.

De PVV’er legt per direct zijn taken als gedeputeerde neer om zich voor te bereiden op zijn nieuwe rol. Voor de provincie Flevoland was hij verantwoordelijk voor de portefeuille economie, onderwijs- en arbeidsmarkt.

Jansen heeft namens de PVV een lange tijd in de gemeenteraad van Almere gezeten. Ook was hij Statenlid en fractievoorzitter in de Provinciale Staten. Jansen heeft kort in de Tweede Kamer gezeten als woordvoerder op het gebied van zorg.

De provincie Flevoland laat weten dat de taken van Jansen voorlopig worden overgenomen door VVD-gedeputeerde jan de Reus.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almere geen geschiedenis? Diana vindt van wel en strijdt voor het behoud ervan

Op vrijdag 21 juni organiseert Erfgoedvrienden Flevoland een Erfgoedborrel in in Casa Casla aan het Weerwaterplein in Almere Stad. Tijdens deze borrel wordt erfgoed letterlijk op de kaart gezet. Diana van Diepen, een van de initiatiefnemers vertelt: “Erfgoed is overal en het is van iedereen. Het kan een kunstwerk, monument of gebouw zijn, maar bijvoorbeeld ook een vervoersmiddel uit het verleden, een bijzondere plek of een traditie. Deze plekken, objecten […]

today18 juni 2024 14


0%