Nieuws

Almeerder (24) aangehouden wegens verdenking van belastingfraude

today1 december 2023 21

Achtergrond
share close

Een 24-jarige Almeerse man is aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) verdenkt hem van het doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. Zijn boekhouder, een 39-jarige man uit Rijswijk, zou hier aan hebben meegewerkt. Daarom is ook hij een verdachte in de zaak.

In Almere en Rijswijk zijn in totaal drie woningen en een bedrijfspand door de FIOD doorzocht. “Daarbij is beslag gelegd op zowel fysieke als digitale administratie en contant geld.”

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de aangiften omzetbelasting over de jaren 2016 tot en met 2021. In deze jaren hield de Almeerder er een gebrekkige administratie op na volgens het onderzoeksteam dat onder leiding van het Functioneel Parket opereert. Desondanks diende zijn boekhouder de aangiften omzetbelasting in. Toen een andere boekouder latere stukken indiende, verschilden deze ‘aanzienlijk’ met de eerder ingediende aangiften. De FIOD vermoedt dat de Almeerder ook valse stukken verstrekte bij een hypotheekaanvraag.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vader die zwaar hersenletsel bij baby veroorzaakte krijgt jaar cel

Een 32-jarige Almeerder die vijf jaar geleden zijn dochtertje van toen 2,5 maand oud zo ernstig mishandelde dat ze zwaar hersenletsel opliep, moet een jaar de cel in. De veroordeling is een stuk lager dan de eis van de officier. Die eiste dat de man drie jaar de cel in moest. De rechtbank vindt een lagere straf passender, omdat de zaak niet snel genoeg behandeld is. Meestal wordt een rechtszaak binnen twee […]

today1 december 2023 15


0%