Nieuws

Almeerder (21) aangehouden in onderzoek naar bankhelpdeskfraude

today18 maart 2024 2

Achtergrond
share close

Een 21-jarige man uit Almere is woensdag aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude. Dat meldt de politie. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij meerdere oplichtingszaken.

Bij bankhelpdeskfraude doen oplichters zich voor als medewerkers van een bank. Een speciaal rechercheteam van Oost-Utrecht dat zich bezighoudt met internetfraude, kwam de man op het spoor door een aanhouding in oktober.

Toen werd een 31-jarige vrouw uit Almere op heterdaad betrapt terwijl zij aan de telefoon vermoedelijk aan het oplichten was.

De politie deed na die aanhouding verder onderzoek. Daaruit bleek dat de vrouw in opdracht zou werken van iemand anders, die zorgde dat zij haar werk kon doen. De politie kon die informatie herleiden en besloot daarop de 21-jarige Almeerder aan te houden.

Dat gebeurde woensdagochtend in zijn woning. Daarbij werd het huis doorzocht en vond de politie meerdere telefoons. Die zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerder Jorge stopt als docent voor rol in musical Frozen: ‘Onwijs veel zin in’

Almeerder Jorge Verkroost stopt met al zijn werk om fulltime aan de slag te gaan als musicalacteur, hij speelt binnenkort de rol van Graaf van Wesselland in de nieuwe Disney musical Frozen. Dit na, volgens hem, drie spannende audities waaronder eentje voor een Amerikaanse delegatie van Disney. De musical gaat eind juni in première en Jorge laat weten er naar uit te kijken. Graaf van Wesseland is volgens Jorge een komische […]

today18 maart 2024 2


0%