Nieuws

Allerkleinsten genieten van kunst tijdens 2turvenhoog festival: “Ze worden geprikkeld op een avontuurlijke manier”

today8 april 2024 2

Achtergrond
share close

De allerkleinsten hebben vier dagen lang kunnen genieten van allerlei vormen van kunst tijdens het 2turvenhoog festival in de Almeerse Kunstlinie. Het jaarlijkse evenement voor kinderen van 0 t/m 6 jaar trok duizenden bezoekers.

“Het is heel leuk dat ze kennis maken met theater. Zeker als het interactief is, is dat heel boeiend voor de kleintjes”, concludeert een vader. Zijn vrouw vult aan dat ze het belangrijk vindt dat kinderen op een nieuwe manier leren kijken naar dingen. “Ze worden echt geprikkeld op een heel avontuurlijke manier.”

Eén van de voorstellingen is ‘Streep Wiel Rol’ van theatermaakster en regisseur Diede Daalman. “Het is een abstracte voorstelling over lijnen, wielen en beweging. Het is een enorme eer om voor zoveel kinderen misschien wel hun eerste aanraking met theater te zijn geweest.”

Jubileum

Het 2turvenhoog festival is voor de 25ste keer gehouden. Artistiek directeur Ingrid Wolff: “We hebben van kunst iets raars gemaakt, iets wat ver weg is. Maar eigenlijk laat ik door dit festival zien dat zelfs de jongsten die nog niet kunnen praten, kunnen genieten van kunst.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

VVD dringt aan op actie na ernstig scooterongeval bij viaduct

Eind vorig jaar raakte een Almeerse scooterrijder ernstig gewond doordat er onvoldoende veiligheidsmaatregelen waren genomen bij het viaduct aan de P.J. Oudweg. Omdat er tot nu toe niks is veranderd aan de situatie, wil de VVD dit tijdens de Politieke Markt van donderdagavond onder de aandacht van het college brengen. Het ongeval vond plaats toen een 23-jarige vrouw uit Almere in het donker door de tunnel op de P.J. Oudweg […]

today5 april 2024 3


0%