Nieuws

Aeres MBO Almere en Staatsbosbeheer starten nieuwe opleiding

today13 februari 2024 5

Achtergrond
share close

Aeres MBO Almere en Staatsbosbeheer hebben samen een nieuwe opleiding ontwikkeld: de Natuurwerker op mbo-niveau 3. Tijdens deze opleiding leren de studenten hoe ze moeten werken in de natuur. Om de studenten praktijkervaring op te laten doen werkt het Aeres samen met Staatsbosbeheer.

Maandag is de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst gezet door provinciaal hoofd van Staatsbosbeheer Riena Tienkamp en directeur van Aeres MBO Almere Rik Meerema.

Met nu nog een kleine groep studenten is het Aeres MBO Almere begonnen met het eerste jaar van de opleiding Natuurwerker. Michal Fekkes, docent Natuurwerker, vertelt dat de studenten worden opgeleid voor ecologisch beheer van natuur, buiten maar ook in en om de stad. “Het is een kleine maar enthousiaste groep studenten, met liefde voor de natuur.”

Studenten

Boswachter Amy Zeeman van Staatsbosbeheer is enthousiast over de opleiding: “Toen ik zelf nog als student op het Aeres MBO Almere zat, vond ik het werk buiten altijd veel leuker dan alleen de theoretische lessen op school.”

De studenten van de opleiding Natuurwerker leren verschillende werkzaamheden in de praktijk in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De studenten hebben onlangs nog een bosmaaicursus gehad. Daar heeft de boswachter de studenten uitleg gegeven over bosbeheer. Binnenkort gaan de studenten aan de slag met het planten van een nieuw bos.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bierfestival ‘TAPT’ voor het eerst naar Almere

Het landelijke bierfestival ‘TAPT’ komt naar Almere. Op 12 en 13 juli kun je voor speciaalbier, wijn en cocktails terecht op de Esplanade. Het is voor het eerst dat dit evenement in de stad georganiseerd wordt. Het festival is bedoeld om te dansen, te eten en drinken en spelletjes te spelen. “Denk aan meerdere gratis spelletjes zoals Jeu de Boules, Jenga, sjoelen, beerpong. Maar ook tafelspelletjes in samenwerking met 999 […]

today12 februari 2024 20


0%