Nieuws

Advocaat verhinderd door storm, zaak verdachte die vrouw probeerde te vermoorden uitgesteld

today6 juli 2023 53

Achtergrond
share close

Een 33-jarige man uit Almere die ervan wordt verdacht zijn vrouw te hebben vermoord, moet langer wachten op de afhandeling van zijn rechtszaak vanwege storm Poly. De zaak is uitgesteld omdat de advocaat van de man niet op tijd kon arriveren vanwege het extreme weer. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld voor de voortzetting van de zaak en de Almeerder blijft voorlopig vastzitten. Hij zit al een jaar vast.

Eén van de rechters was ook vertraagd door de storm, daardoor begon de zitting twee uur later dan gepland. Eenmaal in de rechtszaal hoorde de verdachte dat de zaak niet zou worden behandeld. En daar was hij niet blij mee. “Nu ben ik hier weer de dupe van. Ik ben gewoon slachtoffer in deze zaak, ik zit al een jaar vast en wil heel graag vertellen over mijn emoties en wat ik heb meegemaakt. Maar dat kan nu weer niet.”

Het incident zou hebben plaatsgevonden vorig jaar juni in een hotelkamer aan het Mandelaplein in Almere Stad. De verdachte wordt beschuldigd van poging tot moord of doodslag. Hij zou daar zijn partner tegen het hoofd hebben geschopt met een stoel en ook een riem tegen haar hoofd hebben geslagen. Ook zou hij haar met een mes hebben gesneden en gestoken in haar handen en benen. De man ontkent dit en beweert uit noodweer te hebben gehandeld. Volgens zijn advocaat werd de Almeerder “door de vrouw gestoken met scherven en daarna kwam ze op hem afrennen met een mes”.

Naast de vertraging door de storm vroeg de advocaat van de verdachte ook om uitstel vanwege documenten die zij pas laat kreeg. De rechtbank gaf haar daarin gelijk.

De man moet in de cel blijven totdat de zaak verder gaat, oordeelt de rechter. Hij werd namelijk uitgebreid onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar wilde daar maar gedeeltelijk aan meewerken. “En dat maakt de kans dat u opnieuw in de fout gaat te groot”, aldus de rechter.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Handhavers Almere ‘extra alert’ na bekladdingen slavernijmonumenten

Handhavers in Almere zijn extra alert nadat er in Rotterdam en Vlissingen slavernijmonumenten zijn beklad, dat laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten. In Almere is afgelopen vrijdag een slavernijmonument onthuld op het Mandelaplein. Het metershoge monument van kunstenaar Patrick Mezas staat in een gebied waar sowieso al cameratoezicht is. Ook wordt het beeld “meegenomen in de reguliere rondes van handhavers”, zegt de gemeente. In Rotterdam en Vlissingen werden slavernijmonumenten afgelopen weekend beklad met leuzen. Voor de gemeente dus aanleiding om de handhavers “extra […]

today6 juli 2023 81


0%