Nieuws

Aantal auto-inbraken in Almere dit jaar met 15 procent gestegen

today23 november 2023 26

Achtergrond
share close

Uit een recent onderzoek van prijsvergelijker Independer blijkt dat er dit jaar bijna 15 procent meer auto-inbraken in Almere zijn gepleegd ten opzichte van vorig jaar rond dezelfde periode. In Almere en Lelystad is het aantal inbraken in auto’s fors gestegen. Independer baseert deze cijfers op basis van data van de politie.

Almere bij hoogste stijgers auto-inbraken per gemeente

De provincie Flevoland heeft dit jaar de twijfelachtige eer om zich de een-na-grootste stijger te noemen als het gaat om het aantal inbraken in auto’s, en dan met name de gemeente Almere en Lelystad. Van januari tot en met oktober zijn er 540 auto-inbraken in Flevoland gemeld, waarmee een stijging van 14,6 procent ten opzichte van vorig jaar rond dezelfde periode kon worden vastgesteld. Independer-expert autoverzekeringen Menno Dijcks heeft de cijfers op een rij gezet.

“Als we het vergelijken met het landelijk gemiddelde dan is november dé auto-inbraak maand van het jaar.” In september en oktober werden respectievelijk 8,9 procent en 18,9 procent meer auto-inbraken gepleegd. In november tikken dieven het liefste een autoruit in, want dan wordt er 20.2 procent meer ingebroken in auto’s. Je auto is het veiligst in de maanden april en mei, want dan ligt het percentage op -16,1 procent en -12,8 procent.

Niet verzekerd voor inbraak in auto’s

Het is dus opvallend dat de auto-inbraken in Almere het afgelopen jaar flink zijn toegenomen. Er is een sterke stijging te zien. In deze gemeente is tussen januari en oktober van dit jaar 68 meer inbraken gepleegd ten opzichte van vorig jaar. Ook in andere gemeenten in Flevoland is het aantal inbraken in auto’s fors toegenomen.

“Bij een auto-inbraak keert de verzekeraar alleen uit als je WA Plus of All Risk bent verzekerd. Bovendien kijkt de verzekeraar ook naar de gemeente waar je woont. Als je in een gebied woont waar veel wordt ingebroken, dan is het verstandig om de polis van je autoverzekering eens nader te bekijken, want veel mensen weten dit niet”. aldus Menno Dijcks van Independer.

Gemeenten in Flevoland met de grootste kans op inbraak

Uit het onderzoek van Independer komt naar voren dat het percentage auto-inbraken in Almere bij de landelijke uitschieters hoort, maar in welke Flevolandse gemeente staat je auto het meest veilig? De verzekeringsmaatschappij heeft een top 6 gemaakt. Almere staat niet bovenaan, maar staat wel prominent in het lijstje. De cijfers zijn gebaseerd op een aantal per 1000 auto’s.

1. Lelystad: 2,2 inbraken
2. Zeewolde: 2,1 inbraken
3. Dronten: 1.9 inbraken
4. Almere: 1,4 inbraken
5. Noordoostpolder: 0,8 inbraken
6. Urk: 0,8 inbraken

Hoewel de wijkagent en oplettende buurtbewoners vaak een oogje in het zeil houden is het verstandig om zelf preventieve maatregelen te treffen om je auto te beschermen. Denk hierbij aan een camerasysteem dat op de je auto is gericht of een alarmsysteem in de auto, want je weet maar nooit wanneer het dievengilde bij jou in de straat aan het werk gaat.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Opnieuw afschot van honderden grote grazers in de Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer gaat ruim 400 grote grazers afschieten in de Oostvaardersplassen. Het gaat om 360 edelherten en 45 heckrunderen. Voor 80 konikpaarden wordt eerst gekeken of ze ergens anders heen kunnen. Als dat niet kan, worden de dieren geslacht. Het afschot gebeurt omdat het gewenste aantal dieren voor het natuurgebied 1100 is. Uit tellingen afgelopen najaar blijkt echter dat er 1585 grote grazers rondlopen. De paarden zijn de enige dieren die […]

today23 november 2023 25


0%