Nieuws

Almeerse verkeersregelaar populair in Den Haag: heeft altijd een lach op zijn gezicht en groet iedereen

today21 mei 2024 1

Achtergrond
share close

Verkeersregelaar ‘Magic Mike’ heeft een lach op zijn gezicht en zegt iedereen gedag. De Almeerder houdt van zijn werk en dat valt veel mensen op, schrijft Omroep West. Hij regelt voor de komende tijd het verkeer bij de bouwplaats naast Den Haag Centraal.

Mike Kirk-Mensah staat bij een wegafsluiting en wijst fietsers en voetgangers de goede kant op. ‘Magic Mike’, zoals zijn collega’s hem noemen, groet iedereen die voorbijkomt. Mike komt uit Ghana, maar woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Almere.

In zijn geboorteland regelde de 61-jarige Ghanees het verkeer niet. Daar had hij zijn eigen bedrijfje. In 1996 is hij naar Nederland gekomen om te studeren en hij is hier niet meer weggegaan.

‘Zo ben ik geboren’
Eerder regelde hij het verkeer op de Zuidas in Amsterdam, maar voor de komende tweeënhalf jaar regelt hij het in Den Haag. “Ik hou hiervan. Het is leuk om aardig te zijn,” zegt Mike tegen Omroep West. Zijn collega’s op de werkplaats zijn blij met hem.

De Almeerder krijgt veel briefjes van voorbijgangers. Hij leest een foto van een briefje voor: “For the one who always makes me happy in the morning,” staat er op het briefje. Waarom Mike altijd zo vrolijk is? “Zo ben ik gewoon,”zegt hij nuchter. “Zo ben ik geboren.”

Foto: Omroep Flevoland

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Zwaargewonde door steekincident in Almere Buiten

Een 39-jarige Almeerder is zondagavond zwaargewond geraakt na een steekincident in Almere Buiten. Dat meldt de politie. De steekpartij was rond 21.00 uur op de Eekhoornstraat. Daarna begon een zoektocht naar twee jongens die ervan worden verdacht gestoken te hebben. Volgens de politie reed het verdachte tweetal mogelijk naar het Spoorbaanpad in de richting van Almere Stad. Het duo is uiteindelijk niet gevonden. Wat de aanleiding is wordt nog onderzocht.

today21 mei 2024 3


0%